Legea pensiilor: Femeile si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, incepand din 2030

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, articolul 53 din proiectul de Lege a pensiilor, in varianta initiala adoptata de Senat, care prevede ca femeile si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, incepand din 2030, dupa un stagiu minim de cotizare de 15 ani.


Potrivit Mediafax, articolul 53 a fost adoptat cu 105 voturi "pentru", 82 "impotriva" si 9 abtineri. Votul final a fost dat dupa ce deputatii au votat si amendamentele respinse de comisie. Toate acestea au fost respinse din nou si in plen.

Locuitorii din unele zone ies mai repede la pensie

Camera Deputatilor a aprobat un amendament conform caruia oamenii care au locuit cel putin 30 de ani in Baia Mare, Copsa Mica si Zlatna sau pe o raza de opt kilometri in jurul acestor localitati vor iesi la pensie cu doi ani mai repede.

Potrivit sursei citate, amendamentul - propus de Ioan Cindrea si respins de Comisia de munca - a fost aprobat de plen cu 102 voturi "pentru", 76 "impotriva" si 9 abtineri.

"Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, respectiv Baia Mare, Copsa Mica si Zlatna, pe o raza de opt kilometri in jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu doi ani fara penalizarea prevazuta in articol", se arata in acest amendament.Ultimele știri