Antena Căutare

Cozmin Gusa: "Traian Basescu a facut presiuni asupra magistratilor in cazul lui Vintu"

Presedintele Traian Basescu a facut presiuni asupra magistratilor, care cercetau dosarul lui Vintu, sa-l retina pe acesta inca din decembrie 2009, pentru favorizarea fugii lui Nicolae Popa. Este declaratia lui Cozmin Gusa, pe atunci sustinator al lui Mircea Geaona, contracandidatul lui Basescu la presedintie.


Cozmin Gusa este de parere ca Sorin Ovidiu Vintu ar fi trebuit sa fie retinut de procurori inca de cand acestia au deschis dosarul, la inceputul lui decembrie 2009. Atunci, presedintele Traian Basescu, aflat in plin scandal dupa aparitia in mass-media a filmuletului in care seful statului parea ca loveste un copil, ar fi pus presiune asupra magistratilor sa-l aresteze pe Vintu, dar acestia nu au cedat.

Arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu a fost un eveniment regizat, pentru a capta atentia opiniei publice si a transmite semnale catre alti adversari ai presedintelui Basescu, spune Cozmin Gusa. Acesta a mai declarat ca Romania s-ar putea confrunta cu disparitia statului de drept, cata vreme justitia primeste ordine de la seful statului.

Presedintele PSD Victor Ponta sustine ca ar fi bine pentru Romania daca Traian Basescu si Sorin Ovidiu Vintu ar sta o perioada dupa gratii. "Strict politic,domnul Vintu n-ar trebui eliberat, iar Basescu ar trebui sa stea in aceeasi celula, au multe in comun.



Jurnalul.ro Intrarea Romaniei in Schengen, amanata? Monitorizarea, prelungita din cauza justitiei... Legea pensiilor: Femeile si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, incepand din 2030...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x