Antena Căutare

Liviu Dragnea, prima noapte la pușcărie. Ce se va întâmpla în continuare cu fostul lider PSD

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, prima noapte la pușcărie. Ce se va întâmpla în continuare cu fostul lider PSD
Liviu Dragnea condamnat

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la închisoare, luni, decizia fiind luată de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecători făcând opinie separată. Acesta a fost de părere că dosarul lui Liviu Dragnea trebuie trimis spre rejudecare, pe motiv că acel complet de la fond ar fi trebuit să fie specializat în fapte de corupţie.

UPDATE 28.05: După prima noapte în închisoare, Liviu Dragnea va rămâne în carantină 21 de zile, o perioadă de observare a deținutului, la finalul căreia o comisie va stabili unde va fi închis fostul lider PSD. Începând de azi dimineață va intra în programul de evaluare medicală și psihologică .

La penitenciarul Rahova există un telefon fix în fiecare celulă, astfel că fostul șef PSD ar putea vorbi la telefon oricând dorește.

Au apărut informații potrivit cărora familia lui Liviu Dragnea va veni astăzi la penitenciar pentru a-i aduce acestuia pachet, alimente, dar și haine, urmând să se stabilească și zilele de vizită. Nu vor lipsi băiatul acestuia, Irina, iubita lui și nora lui Dragnea. Mai mult despre vizitele primite de Liviu Dragnea la închisoare, aici

Aici, mai multe despre meniul lui Liviu Dragnea la pușcărie

Liviu Dragnea condamnat. Care este procedura

După ce liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, următorii pași, potrivit procedurii sunt:

  • magistraţii ICCJ ar urma să întocmească mandatul de executare a pedepsei
  • documentul este trimis Poliţiei Capitalei, care îl pune în executare.
  • lucrători din cadrul Biroului Urmăriri se deplasează la locuinţa lui Dragnea, pentru a pune mandatul în executare.
  • există însă şi varianta în care Liviu Dragnea ar alege să se predea, caz în care polițiștii nu se vor mai deplasa la domiciliul său pentru a-l aresta.

Liviu Dragnea va fi dus la penitenciarul Rahova, unde va sta timp de 21 de zile în carantină, după care, cel mai probabil, va fi transferat la Penitenciarul Jilava, unde va executa pedeapsa în regim semisdeschis.

Liviu Dragnea, condamnat după 3 ani de judecată

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 15 iulie 2016. Judecata pe fond a început la instanța supremă pe 31 ianuarie 2017 și s-a finalizat pe 15 mai 2018, după 15 termene de judecată .

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, în iunie 2018, la judecata pe fond a dosarului, sentință pe care a contestat-o în septembrie. O lună mai târziu a început judecata în apel, care s-a finalizat după 10 termene, pe 20 mai 2019.

Liviu Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pedepse contopite în cazul lui Liviu Dragnea

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

În același dosar, cel al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Valentina Marica a fost achitată, iar Olguța Șefu a fost condamnată la un an cu suspendare. Constantin Balaban a primit la un an cu suspendare, în timp ce Gheorghe Nicușor a fost condamnat la trei luni cu suspendare. În același timp, Adriana Bodorogeanu a primit doi ani cu suspendare, Rodica Milos – trei ani cu suspendare, Ionel Marineci – trei ani cu suspendare, Bombonica Prodan – achitată.

Liviu Dragnea a petrecut prima noapte în spatele gratiilor. Cine vor fi primele persoane care îl vor vizita... Victor Ponta în locul lui Liviu Dragnea? Șeful Pro România a făcut marele anunț în urmă cu puțin timp!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x