Antena Căutare

Lucian Duta: Ponta are atitudine de "procuror stalinist"

Lucian Duta, fostul presedinte CNAS, care a demisionat luni din functie a spus despre Victor Ponta ca acesta are o atitudine de "procuror stalinist", dupa ce noul premier l-a acuzat pe Duta de faptul ca ar fi creat o criza a medicamentelor, chiar inainte sa plece din functie.

"Ponta nu s-a trezit de pe vremea cand era procuror si cerceta pe toata lumea. Are atitudine procuror stalinist. Suntem in Romania anului 2012 si exista institutii ale statului care au controlat, controleaza si vor controla activitatea CNAS", a spus fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Duta a comentat si cadrul politic din PSD si din minister, replicand faptul ca declaratia lui Ponta este "o minciuna sfruntata".

"Sa va spun un secret. Pana acum sase ani am fost membru PSD. Intr-un fel sunt traseist, dar am plecat exact pentru tipul acesta de comportament a domnului ministru: pentru minciuna, impostura si incompetenta ale celor care se aflau la conducerea PSD. Aceste mecanisme au revenit. Nu e posibil ca prim-ministrul sa vina cu niste afirmatii iresponsabile, pe niste mecanisme negociate cu FMI", a mai declarat Lucian Duta.

Fostul sef al Casei Nationale de Asigurari a renunta la functie in data de 7 mai. Acesta a motivat ca prefera sa isi dea el demisia, decat sa fie dat afara de Victor Ponta.

"Am semnat ordinele necesare privind eliberarea din functie a lui Lucian Duta, afland cu indignare faptul ca inainte de a pleca domnul Duta a creat o noua problema, trimitand facturile referitoare la incasarea taxei de clawback, care ne poate pune in situatia de a ramane fara medicamente... Vasile Cepoi a reusit sa dialogheze si sa stabilizeze situatia, dar aceasta atitudine este ilegala si voi cere ministerului Sanatatii si organelor in drept sa cerceteze toate activitatile lui Duta", a declarat luni premierul Victor Ponta.

Foto: Intact Images

Andrei Zaharescu, purtator de cuvant al Guvernului Ponta... Ponta:"Nu am fost si nu voi fi niciodata prim-ministrul lui Traian Basescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x