Antena Căutare

MAE: Romania a oprit temporar furnizarea de informatii Rusiei

Romania a decis sa opreasca temporar furnizarea de informatii Rusiei, in cadrul obligatiilor ce revin din implementarea Tratatului privind Fortele Conventionale in Europa (CFE), se precizeaza intr-un comunicat al MAE.

Decizia vine ca o contramasura fata de Federatia Rusa si are menirea de a determina acest stat sa revina la implementarea obligatiilor care deriva din Tratatul CFE, dupa 4 ani de la decizia Federatiei Ruse de a suspenda implementarea acestui tratat international.

Potrivit MAE, Romania a facut anuntul, marti, la Viena, in cadrul unei reuniuni a Grupului Consultativ Comun.

"Decizia autoritatilor de la Bucuresti se refera la: incetarea transmiterii de informatii Federatiei Ruse cu ocazia schimbului anual de date (15 decembrie); incetarea furnizarii de notificari Federatiei Ruse; neacceptarea de inspectii care ar putea fi solicitate de Federatia Rusa", explica MAE.

Ministerul de Externe precizeaza ca decizia a fost luata in coordonare cu celelalte state aliate NATO si parti la CFE. Romania va continua sa implementeze prevederile Tratatului CFE fata de celelalte state parti, in numar de 28, mai explica MAE.

"Decizia are caracter temporar, pana la revenirea Federatiei Ruse la implementarea Tratatului", este precizat in comunicatul MAE.

Sursa: Antena3

UPDATE! SOV a pierdut procesul cu Emil Boc. Vintu ii ceruse despagubiri de un milion de euro... Elena Udrea: RA-APPS este cea mai mare hotie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x