Antena Căutare

Marko Bela, la congresul UDMR: Autonomia teritoriala, o revendicare neimplinita

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la Congresul Uniunii de la Oradea, ca autonomia teritoriala a ramas "o revendicare neimplinita", care poate fi marea prioritate a urmatorilor ani.

Marko Bela a declarat, in Raportul de activitate sustinut, sambata, in fata delegatilor la Congres, ca un astfel de obiectiv poate fi cucerit "numai in deplina unitate politica".

"Autonomia teritoriala a ramas o revendicare neimplinita, fiindca pentru asta este nevoie, in continuare, de reforme profunde in administratie si de organizare a statului. Unele conditii ale autonomiei culturale sunt cuprinse in Legea educatiei, recent adoptata. In privinta scolilor noastre, in cea mai mare parte vom putea decide noi. Dar, evident, autonomia poate fi marea prioritate a urmatorilor ani, daca deja exista premisele acestei autonomii. Or, in opinia mea, aceste premise le-am si creat. Mentionam insa ca asemenea obiective, ca si pana acum, pot fi cucerite numai in deplina unitate politica", a spus Marko.

Cel de-al X-lea Congres al UDMR a inceput, sambata, in jurul orei 11.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, la acesta participand 555 de delegati si peste o suta de invitati din Romania, Ungaria, Slovacia si Serbia.

Sursa: Antena3

Basescu a participat la sarbatorirea a 50 de ani de la independenta Kuweit-ului... Boc inca nu-l demite pe Blejnar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x