Antena Căutare

Marko Bela: Ponta instiga spiritele. Tu cine crezi ca are dreptate?

Actiunea Forumului Civic al Romanilor desfasurata, sambata, naste reactii din partea liderilor maghiarilor. Marko Bela catalogheaza declaratiile lui Victor Ponta ca fiind iresponsabile, in timp ce Laszlo Tokes sustine ca se incearca promovarea anti-maghiarismului.


Pe de alta parte presedintele UDMR, Marko Bela spune ca drepturile dobandite de maghiari nu le lezeaza pe cele ale cetatenilor romani si il acuza pe liderul PSD Victor Ponta, ca prin declaratiile sale "instiga spiritele".

Si Tokes Laszlo, liderul Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, a reactionat la actiunea desfasurata la Toplita. Tokes a afirmat ca Forumul Civic al Romanilor incearca sa impinga antimaghiarismul in politica.

Adunarea Forumului Civic al Romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures a adoptat un memorandum care va fi adresat autoritatilor statului. Prin document se solicita masuri concrete impotriva actiunilor separatiste ale unor liderii maghiari. Romanii cer respectarea limbii romane ca limba oficiala si anchetarea cazurilor de discriminare la care sunt supusi romanii.

Democrati-liberalii isi aleg presedintele pe 15 iulie, iar prim-vicepresedintii se voteaza pe liste... PD-L hotaraste, astazi, cand se vor alege noul presedinte si statut al partidului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x