Moțiunea de cenzură a trecut. Viorica Dăncilă rămâne candidatul PSD la prezidențiale. "Cine a trădat la vot, pleacă din partid"

 

Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi "pentru", iar în aceste condiții Guvernul Dăncilă "pică". Ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici susține că Viorica Dăncilă rămâne candidatul PSD la prezidențiale 2019, iar toți "cei care au trădat și au votat la moțiune vor pleca din partid".

Citește și: Viorica Dăncilă, primele declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut: ”Nu este o problemă. Plecăm cu datoria împlinită!”​

Teodorovici a declarat că cine a trădat la votul de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va pleca din PSD. Totodată, ministrul a afirmat că Viorica Dăncilă rămâne candidatul PSD la prezidențiale.

”Respectăm votul din Parlament, că așa e corect și democratic. CIne vrea să guverneze și are majoritatea să o facă”, a spus Teodorovici.

Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi ”pentru”. Guvernul Dăncilă a fost demis

Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi ”pentru”. Guvernul Dăncilă a fost demis. Reacția lui Ludovic Orban: ”Se incheie o perioada de distrugere”.

Citește și: Moțiunea de cenzură a trecut! Guvernul Dăncilă a fost demis!| LIVE Update

Ce se întâmplă dacă moțiunea de cenzură este adoptată

Dacă moţiunea de cenzură este adoptată, atunci, în conformitate cu Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, Cabinetul Dăncilă va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI