Antena Căutare

Noua componenta a Camerei Superioare a Parlamentului a fost votata

Noua componenta a Biroului Permanent al acestei Camere a Parlamentului a fost aprobata, marti, de plenul Senatului, in prima sedinta a ultimei sesiuni ordinare din legistratura 2008-2012.

PSD a obtinut cinci functii in Biroul Permanent, care este format din 41 de senatori, avand o pondere de 33,21% in Camera superioara a Parlamentului. Petru Filip a fost numit in functia de vicepresedine, Valentin Calcan si Vasile Cosmin Nicula, secretari, si Alexandru Cordos si Florin Constantinescu, chestori. Lider al grupului parlamentar PSD va fi Ilie Sarbu.

PDL-ul va avea o pondere de 27,54%, cu 34 de senatori. Radu Berceanu a fost numit vicepresedinte, Gheorghe Davidi si Alexandru Peres, secretari. Cristian Radulescu va fi liderul grupului parlamentar al PDL din Senat.

Grupului parlamentar PNL din Senat, care este format din 27 de senatori, cu o pondere in structura Senatului de 21,87%, i-au revenit doua functii, fara functia de presedinte al Senatului, care este ocupata de senatorul Crin Antonescu. Functia de vicepresedinte va fi astfel ocupata de Dan Radu Rusanu, iar functia de chestor revine senatorului Ioan Ghise. Functia de lider al grupului senatorilor liberali va fi ocupata tot de Mario Oprea.

Grupul progresist, format din 12 senatori, cu o pondere de 9,72%, si-a pastrat functia de vicepresedinte, ocupata si in sesiunea anterioara tot de Laurentiu Chirvasuta. Liderul grupului va fi si in aceasta sesiune parlamentara Serban Mihailescu.

Tot un reprezentat in Biroul Permanent al Senatului va avea si grupul parlamentar al UDMR, format din sapte senatori (pondere de 5,67%). Este vorba de Verestoy Attila care va ocupa functia de chestor al Senatului. Liderul grupului UDMR din Senat va fi tot Andras Fekete Levente.

Grupul independentilor nu va avea niciun reprezentat in Biroul permanent, senator independent, la acest moment, fiind numai Mircea Geoana, fost presedinte al acestei Camere.

Noua componenta a Biroului Permanent a fost aprobata cu 82 de voturi pentru, doua impotriva si patru abtineri.

La acest moment, cvorumul necesar lucrarilor plenului Senatului este de 62 de senatori, in total fiind 122 de senatori.

FOTO: Intact Images

Titus Corlatean despre discursul lui Basescu: "Pozitiile noastre sunt fundamental diferite"... Un secretar in Ministerul Economiei, retinut pentru instigare la abuz in serviciu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x