Antena Căutare

Olguta Vasilescu: "O persoana cu dizabilitati poate ajunge sef de stat, asa cum a facut si presedintele Romaniei"

Traian Basescu este dovada vie a faptului ca o persoana cu dizabilitati poate ajunge presedinte, a declarat presedintele Comisiei de egalitate de sanse din Parlament, Olguta Vasilescu, referindu-se la problemele pe care seful statului le are la ochiul stang.

Olguta Vasilescu, impreuna cu reprezentantii organizatiei FACIAS au fost audiati, azi, de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in cazul plangerilor formulate de acestia presedintelui Traian Basescu privind discriminarea persoanelor cu dizabilitati.

FACIAS a depus in 23 septembrie o plangere la CNCD, in care a sesiza "caracterul discriminatoriu" al declaratiilor facute de presedintele Basescu intr-o emisiune televizata. "Invitat la emisiunea Ultimul Cuvant de la B1 TV, difuzata in data de 22 septembrie 2011, presedintele Romaniei a facut urmatoarele declaratii: "80% din romani sunt convins ca vor sa isi aleaga seful de stat. Bun, rau, dar stiu ca il schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?", se arata in comunicatul FACIAS.

"In conditiile in care Constitutia Romaniei prevede in art. 16 (1) ca cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari consideram abuziva si flagrant discriminatorie afirmatia presedintelui Romaniei care anuleaza astfel principiile egalitatii de sanse si egalitatii in fata legii a tuturor cetatenilor, indiferent de dizabilitatile acestora", se mai arata in comunicatul FACIAS.

Presedintia a invocat insa imunitatea si a contestat calitatea procesuala a presedintelui Comisiei de egalitate de sanse in punctul de vedere transmis la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

"Este o aberatie tocmai pentru ca toate petitiile pe care le primesc de la ONG-uri sau persoane fizice neavand cadrul legal sa le solutionez le inaintez CNCD. Asta se intampla de ani de zile", a aratat Olguta Vasilescu.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Victor Ponta: "Ar trebuie sa renuntam la functii, daca se adopta votul prin corespondenta"... Crin Antonescu: "Traian Basescu n-are nici o treaba cu remanierea"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x