Antena Căutare

Olguta Vasilescu, suparata ca este verificata de ANI: Dau in judecata si cer bani de la padocul ala de catei

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a anuntat ca va da in judecata ANI pentru "haituiala politica" si ca ii va cere despagubiri in instanta sefului Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei. Parlamentarul PSD s-a aratat iritat de verificarile demarate de ANI in cazul declaratiei sale de avere de care afalat din presa.

Ea a pretins ca inspectorii ANI le-ar fi solicitat unor jurnalisti sa scrie anumite materiale de presa privind declaratia sa de avere pentru ca, ulterior, sa se poata autosesiza agentia. Senatorul PSD a mai spus ca ii va cere despagubiri in instanta presedintelui ANI, "care are in urma jumatate de norma la SRI", intrucat inregistreaza jurnalisti.

"Padocul de catei care se numeste ANI nu a catadicsit sa ma anunte oficial. Am citit si eu in presa ca ar exista niste neregularitati intre declaratia mea de avere si situtia din teren, respectiv terenurile de la Moeciu pe care le-am dobandit in urma casatoriei.

Eu i-am spus lui Catalin Macovei ca ar fi bine sa gaseasca ceva in declaratia mea, pentru ca altfel va avea probleme cu mine in justitie. Eram informata cu o luna inainte ca se va intampla acest lucru. Stiu ca impotriva mea este o haituiala politica, pentru ca sunt jurnalisti care mi-au spus ca inspectori ai ANI le-au cerut sa scrie pe aceasta tema pentru a se autosesiza si ei", a spus Vasilescu.

Intrebata ce suma ii va solicita in instanta presedintelui ANI, Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca va face "calculul la ce salariu nesimtit a incasat de cand este presedinte al ANI si voi scadea din el cate dosare solutionate in instanta a avut ANI ca sa nu plateasca si pentru perioada aceea, in rest sa plateasca pentru cat a consumat de la bugetul statului aceasta institutie". "Voi cere bani in instanta si ii voi dona inapoi statului" a mai precizat senatorul PSD.

Senatorul PSD a mai dezvaluit ca in aceeasi situatie ca si ea s-ar mai afla deputatul PSD Nicu Baniciou si deputatul PNL Diana Tusa.

Evenimentul Zilei a relatat, citand surse oficiale, ca ANI a declansat verificari in cazul lui Gyorgy Frunda (UDMR), Lia Olguta Vasilescu (PSD), Lakatos Peter (UDMR), Codrin Stefanescu (PRM) si Marcel Hoara (PDL). Seful Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei anunta la un moment dat ca institutia are in lucru dosarele a peste 100 de parlamentari, "un sfert din Parlament".

Vadim Tudor s-a ales cu doua artiste de opereta... Analiza: Masurile Guvernului din proiectul legii educatiei vor accentua problemele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x