Antena Căutare

Oprea (PNL): Guvernantii au acceptat tacit drogurile "legale", nu exclud posibilitatea sa fi tras si ei cate un fum

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea a declarat ca ii banuieste pe guvernanti ca au acceptat cu buna stiinta, pe piata, substantele halucinogene care au pus in pericol atatea vieti si nu exclude posibilitatea sa fi tras si ei cate un fum, chiar mezina presedintelui Basescu starnind suspiciunea, prin afirmatia ca trebuie legalizate drogurile usoare.

„Nu exclud posibilitatea ca si ei sa fi tras cate un fum, macar din curiozitate. Asa se explica faptul ca, la un moment dat, nu mai stii sa numeri, daca 80 e totuna cu 170. Numaratoarea aceasta s-ar putea sa fie efectul unor astfel de plante",


"Este adevarat ca Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta eliminarea anumitor plante, dar le-a acceptat tacit pe altele care sunt la fel de periculoase, o serie de masuri guvernamentale si legislative fiind prea blande cand vine vorba de pedepse. Ii suspectez pe guvernanti ca au stiut despre aceste substante care azi ii ucid pe copii, dar prin diversi interpusi sunt in legatura cu proprietarii magazinelor. Nu ma feresc sa spun ca ii suspectez pe proprietarii magazinelor de preferinta lor pentru culoarea portocalie", a spus senatorul liberal.

Mario Ovidiu Oprea a anuntat in cadrul unei conferinte la Craiova ca saptamana viitoare va depune doua initiative legislative la Legea nr.143/2000 privind traficul si consumul ilicit de droguri si Legea nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope.

"Trebuie inlaturata orice forma de tolerare a drogurilor usoare! Cer interzicerea oricarei forme de consum, trafic, producere sau preparare a produselor stupefiante din plante naturale sau sintetice si din produse chimice si desfiintarea magazinelor de vise prin stabilirea unor prevederi care sa fie in corelatie cu Codul Fiscal, Codul Civil si Legea nr.31/1990, privind societatile comerciale, in asa fel incat agentii economici care comercializeaza stupefiante de orice fel sa fie interzisi", a precizat Oprea.

Senatorul solicita si impunerea unor sanctiuni penale drastice, prin marirea perioadei de detentie in cazul persoanelor care vand droguri usoare sau plante cu efect halucinogen. Statisticile arata ca numai in anul 2009, peste 1300 de persoane, cele mai multe adolescente au solicitat asistenta medicala de urgenta dupa ce au suferit intoxicatii grave cauzate de consumul de plante etnobotanice.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Boc l-a invitat pe Antonescu la sedinta de luni a Coalitiei. PNL-istul a declinat invitatia... Emil Boc: "Decizia CCR permite Guvernului continuarea procedurii de angajare a raspunderii pe Legea Educatiei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x