Antena Căutare

Premierul face promisiuni mari. Autostrăzile, pe lista de priorități, dar și modernizarea căilor ferate

Premierul, Ludovic Orban, aflat vineri la Iași, cu ocazia manifestațiilor dedicate Unirii Principatelor, a declarat că una dintre marile priorități ale Guvernului este construcția celor două autostrăzi, Iași-Târgu-Mureș și Sibiu-Pitești.

Șeful guvernului a subliniat importanța celor două autostrăzi, care ar asigura legătura eficientă pe distanțe lungi.

“Există două mari priorităţi: autostrada Unirii şi autostrada Sibiu-Piteşti, care sunt fundamentale pentru a asigura legătura între provinciile istorice şi, mai ales pentru dumneavoastră.”

Premierul subliniază faptul că obiectivul executivului este de a construi cele două autostrăzi din finanțări cu fonduri europene.

"Obiectivul nostru este ca, prin exerciţiul financiar multianual 2021-2027, autostrada Unirii să fie finanţată din fonduri europene, atât studiul de fezabilitate, cât şi construcţia.“

Orban a dat asigurări că, în următoarea şedinţă de guvern, proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş va fi transferat de la Comisia de Strategie şi Prognoză la Ministerul Transporturilor.

De, asemenea, a vorbit de necesitatea modernizării liniei de cale ferată care leagă nordul ţării de Bucureşti.

"De asemenea, am prevăzut - şi cu siguranţă vom realiza acest lucru - să asigurăm modernizarea căii ferate, a reţelei principale a căii ferate care traversează Moldova, lucru care nu a fost făcut niciodată, prin achiziţionarea celei mai moderne tehnologii care asigură reparaţia capitală sau modernizarea acolo unde este necesar", a mai spus prim-ministrul, conform Agerpres.

VIDEO | Klaus Iohannis, huiduit la Iași de ziua Unirii Principatelor Române: „Văd că părerile sunt împărțite”... Klaus Iohannis, prima reacție după ce a fost huiduit la Iași: „Nu ne-am supărat absolut deloc... Moldova a răms puțin în...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea
Pentru că a venit sezonul rece și cazurile de viroze sunt tot mai dese, ți-am pregătit o...
Horoscopul zilei de 9 decembrie 2022.  Săgetătorii vor lucra din greu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 decembrie 2022 spune că Săgetătorii vor lucra din greu astăzi pentru...
Parteneri
De ce se îndrăgostesc ceilalți de tine, în funcție de zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x