Antena Căutare

Orban, impotriva Aliantei PNL-PC: Liberalii se pot bate cu toate celelalte forte politice

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, unul dintre cei trei liberali care s-au opus Aliantei PNL-PC, a declarat, luni, dupa semnarea protocolului, ca partidul din care face parte a demonstrat ca este indeajuns de puternic pentru a se lupta singur cu celelalte forte politice si ca nu are nevoie de aliante conjuncturale constituite pentru a da jos pe cineva.

Cred ca Partidul National Liberal este un partid care, in ultimii 21 de ani, a aratat ca e un partid puternic, un partid care se poate bate cu toate celelalte forte politice de la egal la egal pentru prima pozitie si pentru a asigura o guvernare a Romaniei in interesul cetatenilor


"Nu cred ca PNL poate fi pus pe picior de egalitate si pus in pozitia de a face un compromis atat de natura doctrinara cat si de natura decizionala", a mai spus liberalul.

Intrebat ce parere are despre o eventuala alianta cu PSD, Orban a declarat ca este "tot un partid socialist", la fel cum era si Partidul Democrat la vremea Aliantei PNL-PD.

"Nu cred ca face bine Romaniei (n.r. PSD). Basescu face rau Romaniei si prin asta. Ca genereaza partide politice si grupari politice care nu actioneaza in conformitate cu vointa electoratului si cu convingerile membrilor care formeaza respectivele partide politice", a mai spus liderul liberal, adaugand ca "nu cred ca printr-o amalgamare impotriva, la urma urmei, a intereselor cetatenilor care se simt reprezentati de PNL si de PC se poate cu adevarat sa se ajunga la o solutie favorabila pentru Romania".

Liderii PNL si PC au semnat, luni, protocolul de colaborare prin care se constituie Alianta de Centru-Dreapta. Liderii celor doua formatiuni s-au reunit separat in cursul diminetii pentru a aproba documentul.

Reprezentantii Delegatiei Permanente a PNL au aprobat realizarea aliantei cu PC, inregistrandu-se insa trei voturi impotriva incheierii acesteia.

Conform unor surse, cei trei liberali care s-au opus incheierii aliantei sunt liderul deputatilor PNL, Calin Popescu-Tariceanu, vicepresedintele PNL Ludovic Orban si deputatul Adriana Saftoiu.

Sursa: Antena3

Antonescu: Basescu e un om care loveste pe la spate si fuge... Vezi prevederile protocolului de colaborare PC - PNL!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x