Antena Căutare

PDL ataca la Curtea Constitutionala noua Lege electorala

PDL a anuntat ca va ataca la Curtea COnstitutionala legea privind sistemul uninominal de vot propusa de USL si votata marti de catre Camera Deputatilor.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a apreciat ca USL a votat, marti, in Parlament, in dispret fata de romani si pentru cresterea numarului de parlamentari la cel putin 481, adaugand ca Partidul Democrat Liberal nu a votat-o intrucat doreste sa isi pastreze promisiunile facute electoratului.

"PDL nu a votat aceasta lege pentru ca nu doreste sa fie partas la falsificarea vointei suverane a cetatenilor Romaniei. Aceasta vointa suverana a fost exprimata in referendumul din 2009 si PDL respecta votul dat de cei 7,7 milioane de romani care au votat pentru reducerea numarului de parlamentari la 300", a explicat Sulfina Barbu.

Ea a adaugat ca PDL a depus amendamente pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, subliniind ca propunerea democrat liberala s-a bucurat de sustinere atat in comisii cat si in plenul Camerei Deputatilor.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 180 voturi "pentru", 30 "impotriva" si 26 abtineri, proiectul privind sistemul de vot uninominal initiat de Crin Antonescu si Victor Ponta, respingand toate amendamentele PDL si UDMR.

USL conduce in topul donatiilor, in prima saptamana de campanie electorala... VIDEO! Un medic din Mangalia isi face campanie electorala cu ambulanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x