Antena Căutare

PDL sustine revizuirea Constitutiei pentru acordul interguvernamental de uniune fiscala si Parlamentul unicameral

Primul ministru al Romaniei a declarat, miercuri, in urma consultarilor de la Cotroceni, ca Partidul Democrat Liberal sustine acordul interguvernamental de uniune fiscala si aderarea Romaniei la acesta.

"Partidul Democrat Liberal sustine revizuirea Constitutiei pentru ratificarea acordului interguvernamental de uniune fiscala (...) odata cu revizuirea Constitutiei, sa se puna si trecerea la Parlamentul unicameral"


In ceea ce priveste stabilirea datei pentru referendumul de revizuire, premierul a declarat ca aceasta ar trebui stabilita de comun acord cu partidele din Opozitie.

PDL sustine acest acord interguvernamental de uniune fiscala pentru ca plaseaza Romania in nucleul dur al Uniunii Europene, nu la marginea ei. Tratatul este sustinut pentru ca este un acord impotriva politicilor populiste si demagogice si pentru ca din anul 2010, Romania a facut pasi importanti pentru indeplinirea conditionalitatilor din apctul pentru uniune fiscala, argumenteaza primul ministru.

Kelemen Hunor a afirmat ca "alta solutie decat amendarea Constitutiei nu exista pentru acordul de uniune fiscala. Am propus un pact intre partidele parlamentare in acest sens. Daca deschidem alte subiecte, nu vom fi de acord cu amendarea Constitutiei. Noi am propus nu 300, ci 388 de parlamentari, nu s-a ajuns la un acord".


La iesirea de la consultari, UNPR-istul Cristian Diaconescu a declarat ca este de acord cu reducerea numarului de parlamentari. Despre propunerea USL-ului privind investirea unui guvern de tehnocrati, Diaconescu a spus ca aceasta idee este una "demagogica".

Basescu a refuzat sa dea mana cu liderii USL. Antonescu: Presedintele a fost mai nepoliticos ca niciodata... Roberta Anastase se marita. Topescu: Sa nu invite 80 de persoane, ca vor veni 170...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x