Antena Căutare

PDL vrea sa-i dea primarului Capitalei salariu de prim-ministru

Pana la organizarea referendumului privind Legea Capitalei, pedelistii au gasit o alta solutie pentru a le baga pe gat bucurestenilor administratia de tip Elena Udrea. Deputatul PDL Vasile Gherasim a depus la Comisia de administratie a Camerei Deputatilor o serie de amendamente la Legea 215 privind administratia publica locala, amendamente care reiau prevederile din proiectul Legii Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca amendamentele elimina primarii de sector alesi si Consiliile locale alese de la nivelul sectoarelor si inlocuiesc primarii alesi cu viceprimari de sector desemnati de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

In plus, modificarile propuse de Gherasim implica centralizarea tuturor atributiilor la nivelul CGMB si instituirea unui singur buget generalizat controlat de CGMB.

Conform amendamentelor intrate in posesia Jurnalului National, primarii de sector ar trebui sa fie subordonati primarului general al Capitalei, consilierii locali la nivelul Capitalei ar trebui sa fie alesi uninominal, iar primarul general sa aiba salariul egal cu cel al premierului.

Mai exact, relatiile dintre primarul general al Capitalei si primarii de sector vor fi bazate pe principiul "subordonarii", nu al "autonomiei" ca in actuala Lege 215/2001. Un alt amendament arata ca sectoarele Capitalei nu au personalitate juridica, iar primarul general si Consiliul local al Capitalei sunt "autoritati deliberative", in timp ce primarii de sector sunt "autoritati executive".

Gherasim mai propune si votul uninominal pentru cei 84 de consilieri locali al Capitalei, carora le pregateste sI salarii egale cu cele ale deputatilor. De asemenea, PDL vrea ca personalul de la cabinetul primarului general ar trebui sa fie salarizat egal cu cel din aparatul premierului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Crin Antonescu: Premierul USL va fi Victor Ponta... Udrea sustine ca n-are legatura cu Posta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x