Antena Căutare

Victor Ponta vrea sa modifice Constitutia in 2013. Sunt vizate legea electorala si reorganizarea teritoriala a Romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat  ca in prima parte a anului 2013 trebuie finalizat textul de revizuire a Constitutiei, iar inainte de vara sau in toamna sa aiba loc referendumul de aprobare a modificarilor legii fundamentale

Seful Executivului vrea sa modifice Constitutia anul viitor si spune ca trebuie reglementate probleme precum legea electorala, dar si reimpartirea teritoriala a Romaniei.

"In 2013, primul semestru, trebuie sa avem finalizat textul de revizuire a Constitutiei, in asa fel incat sa intram in anul 2014 cu regiuni prevazute in Constitutie, sa intram cu o lege electorala, un cod electoral clar, cu un sistem al referendumului foarte clar si nu va mai fi vorba ca este contra lui Basescu, domnul Basescu isi termina mandatul cel mai tarziu in 2014", a spus Ponta, luni, la finalul sedintei USL.

Premierul s-a aratat convins ca, dupa deciziile "uneori confuze ale Curtii Constitutionale", in modificarea Constitutiei Romaniei, revizuire ce va avea loc in primul semestru al anului 2013, trebuie lamurita si situatia romanilor din diaspora, cu referire la cvorumul de 50 la suta plus unu, cvorum pe care nicio tara din Europa nu-l are in caz de referendum.

"Cetatenii germani care traiesc in Romania si vor sa voteze trebuie sa se inscrie la ambasada. Nu poti sa faci cvorum din ceva ce nu poti sa numeri - din cei trei milioane de cetateni romani care traiesc in strainatate. Trebuie sa stabilim foarte clar ce facem cu colegiile din diaspora. (...) Trebuie sa ne lamurim ce inseamna, pentru ca legea spune foarte clar: in listele electorale permanente intra cei care au domiciliu, dupa aceea, Curtea Constitutionala a intors-o", a afirmat Victor Ponta.

Traian Basescu avertizeaza pe Facebook ca va rupe tacerea: "Veti vedea curand"... Mona Pivniceru: "Imaginea Codrutei Kovesi la Bruxelles ar putea duce la ridicarea MCV"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x