Antena Căutare

Ultimă Oră: Ludovic Orban anunță măsuri drastice, în urma recordului de cazuri de COVID-19: „Vom lua orice măsură se impune”

Ludovic Orban, declarații tranșante după numărul record de îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore.

Ultimă Oră: Ludovic Orban anunță măsuri drastice, în urma recordului de cazuri de COVID-19: „Vom lua orice măsură se impune”
Ludovic Orban anunță măsuri drastice, în urma recordului de cazuri de COVID-19: „Vom lua orice măsură se impune” | Hepta

La doar două ore după declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis, Ludovic Orban a vorbit despre vârful atins astăzi de România, de la începutul pandemiei de coronavirus.

„Am simţit că e obligaţia mea să fac această declaraţie. Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19: 555 de cetăţeni.

În ultimele patru săptămâni am înregistrat o creştere a numărului de cazuri, deşi, spre deosebire de alte ţări, Guvernul a avut o abordare a măsurilor de relaxare graduală, cu etape de ridicare a restricţiilor, odată cu deschiderea ctivităţilor aflate sub restricţie, ca urmare a creşterii interacţiunii, am asistat la o creştere a numărului de cazuri.

Cauza principală e nerespectarea regulilor de protecţie sanitară: portul măştii, păstrarea distanţei fizice, evitarea contractului apropiat, nespălarea mâinilor şi alte reguli instituite.

Ludovic Orban: „Suntem într-un moment de cumpănă”

Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul creşterii numărului în continuare. Guvernul e la datorie şi se implică în lupta anti-COVID. De fiecare dată am luat măsurile pentru apărarea vieţilor românilor. Am pus pe masă soluţii şi am cerut adoptarea soluţiilor şi am asigurat implementarea lor.

Azi, transmit un mesaj de încredere că Parlamentul înţelege situaţia în care suntem şi va adopta legea de care avem nevoie. Adică posibilitatea de instituire a carantinei, a izolării la domiciliu. Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a fi eficienţi în lupta împotriva pandemiei.

Vreau să transmit un mesaj: doar Guvernul, doar autorităţile, nu pot să asigure stăvilirea epidemiei. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituţii. Avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor celorlalţi lideri politici. Avem nevoie de sprijinul companiilor pentru că ele sunt responsabile de regulile de protecţie sanitară. Avem nevoie de fiecare cetăţean român să fie alături de noi în bătălia contra unei epidemii fără precedent care poate în pericol orice cetăţean român.

Ludovic Orban: „Vom lua orice măsură se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa românilor”

De la începutul epidemiei, autorităţile au făcut eforturi fără precedent. Ar fi păcat de efortul nostru, al tuturor, dacă solidaritatea şi responsabilitatea faţă de societate nu revin în comportamentul comun.

Din păcate ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut ca scop să detrmine românii să nu creadă în virus. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut. Cei care au căzut în capcana propagandei pun în pericol întreaga societate, dezvoltarea economică şi locurile de muncă ale românilor.

Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie. Guvernul nu doreşte să ia vreo măsură care să afecteze economia. Şi aşa economia a fost afectată grav de epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic. Obiectivul nostru e să apărăm companiile, să apărăm nivelul de viaţă al românilor, să luptăm împotriva şomajului. Nu ne dorim să luăm nicio măsură negativă.

Pe de altă parte, spun clar că dacă e nevoie vom lua orice măsură se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa românilor.

Ludovic Orban: „Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care nu cred”

Închei prin a transmite un mesaj: virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care nu cred. Dacă cineva ignoră regulile, neglijează şi se expune îmbolnăvirii, când se îmbolnăveşte îi pune în pericol şi pe cei dragi. Virusul îl transmiţi către oamenii cu care intri cel mai în contact. Dacă nu credeţi în virus, să vă pese de fratele dumneavoastră, de mama dumneavoastră, de copilul dumneavoastră, de colegii dumneavoastră.

Doar împreună, solidari, respectând reguli simple putem readuce lucrurile la normal. Am încredere că fiecare român va înţelege momentul de cumpănă”, a spus, miercuri seară, Ludovic Orban.

România, din nou în stare de urgență? Klaus Iohannis, declarația momentului: „Situația este gravă. Da, putem reveni la m... Oficial! Parlamentul a decis data alegerilor locale! Când ne vom alege primarii: „Procesul de votare se poate organiza”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x