Antena Căutare

Preşedintele Camerei Deputaţilor spune că "nu sunt probleme" în MCV în privinţa instituţiei, iar prin decizia de respingere a ridicării imunităţii pentru unii parlamentari "nu s-a încălcat nicio lege"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, consideră că ar fi nevoie de "o discuţie mult mai sinceră şi mai serioasă cu Uniunea Europeană şi cu Comisia în privinţa MCV-ului" şi constată că "nu sunt probleme" în Raport cu privire la Camera Deputaţilor. El susţine că prin respingerea solicitărilor de ridicare a imunităţii unor parlamentari "nu s-a încălcat nicio lege".

"Am studiat şi eu, şi ieri şi azi de dimineaţă. E discutabil. Nu e atributul meu, în mod deosebit am văzut că ministrul Justiţiei a intrat pe fond, presupun că ar trebui o discuţie mult mai sinceră şi mai serioasă cu Uniunea Europeană şi cu Comisia în privinţa MCV-ului”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament, întrebat ce părere are despre concluziile raportului. Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că în ceea ce priveşte instituţia pe care o conduce "nu sunt probleme" şi că "s-au făcut anumiţi paşi”, iar joi dimineaţă s-a decis ca Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei Juridice, să fie reprezentantul Camerei Deputaţilor în discuţiile cu responsabilii MCV. Întrebat despre decizia deputaţilor de a nu vota ridicarea imunităţii pentru unii parlamentari în vederea începerii urmăririi penale, Marcel Ciolacu spune că "nu s-a încălcat nicio lege".

Comisia Europeană a publicat marţi rapoartele MCV privind România şi Bulgaria, menţinând MCV pentru România, pentru că, de la ultimul raport, din noiembrie 2018, a constatat o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi, situaţie care constituie o sursă de preocupare majoră. De asemenea, evoluţia situaţiei în primele luni ale anului 2019 a constituit o sursă de preocupare majoră pentru Comisie. Comisia Europeană afirmă, însă, în comunicatul referitor la raportul MCV, că progresele înregistrate de Bulgaria sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele asumate în momentul aderării la UE. Decizia finală privind ridicarea MCV va fi luată după consultarea Consiliului UE şi a PE.

Sursa : news.ro

Ciolacu: Audierile miniştrilor în Parlament să nu fie "de formă, nu neapărat nişte audieri cu vendete politice, dar... Programul de guvernare al PNL: Restructurarea Guvernului, refacerea capacităţii administrative, tranziţia de la o econom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x