Prima reacție a lui Nelu Tătaru, după ce i-a provocat o criză de râs lui Alexandru Rafila: „Cred că și-a dat seama și va încerca să explice”

Ce mesaj i-a transmis Nelu Tătaru lui Alexandru Rafila, după ce declarațiile sale i-au provocat o criză de râs reprezentantului României la OMS.

Prima reacție a lui Nelu Tătaru, după ce i-a provocat o criză de râs lui Alexandru Rafila: „Cred că și-a dat seama și va încerca să explice”

Hepta

Nelu Tătaru a vorbit despre momentul în care Alexandru Rafila reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a izbucnit în râs când a ascultat cele mai recente declarații date chiar de ministrul Sănătății.

„Nu am discutat cu profesorul Rafila în ultimele zile. Noi avem un Comitet științific care ne prezintă zilnic evaluările pe care le raportează și Comitetul pentru Comunicare Strategică.

Cred că dumnealui și-a dat seama, poate după emisiune, și va încerca să explice tocmai explicațiile pe care eu le-am dat privind evoluția pe trendul ascendent, dar ascendentul manifestându-se de la o zi la alta cu un număr mai mic de cazuri, chiar dacă este în creștere progresivă.

Mă repet, am pretenția de la cei care înțeleg mesajul să-l poată transpune pe înțelesul tuturor dacă eu nu am reușit”, a declarat ministrul Tătaru, după ce a fost întrebat de jurnaliști dacă a vorbit, în ultimele zile, cu Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, criză de râs la declarațiile lui Nelu Tătaru. „Cocoașa” și „platoul” l-au lăsat fără aer

Invitat la emisiunea lui Marius Tucă, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), nu s-a putut abține și a izbucnit în râs la auzul celor mai recente declarații ale ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

„Faza de creștere cu scădere” și „valul cu două cocoașe” au fost cele două „concepte” ce l-au făcut pe Rafila să cedeze, cu toate că, inițial, a încercat să explice, cumva, declarațiile ministrului.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (...).

Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe Terapie intensivă”, a declarat luni seară, la TVR, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoaşe, putem face o a doua cocoaşă care poate fi mai violentă decât prima, în condiţiile în care dacă atunci acţionam în instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare la o parte din concetăţenii noştri nu mai există”, a declarat Nelu Tataru, la Digi 24, pe 30 iunie.

„Eu cred că din toată chestiunea asta rezultă speranţa unei stabilizări a situaţiei. Când a zis de a doua cocoaşă, cred că s-a referit la a doua fază”, a explicat Alexandru Rafila, la finalul crizei de râs. Întregul moment poate fi urmărit AICI.

Ultimele știri