Antena Căutare

Profilul premierului dorit de Traian Basescu: proeuropen si proatlantist

Presedintele Traian Basescu a prezentat un profil al premierului pe care ar fi de acord sa il desemneze dupa alegerile parlamentare de duminica. Acesta ar trebui sa fie proeuropean, proatlatist si sa nu aiba lucruri ascunse in CV.

Traian Basescu a realizat acest profil in cadrul ultimei conferinte de presa de dinaintea alegerilor, pe care a sustinut-o in aceasta seara. In viziunea sa, premierul ar trebui sa fie un politician care sa sustina valorile europene, sa respecte constitutia si sa inspire incredere partenerilor europeni si transatlantici.

“Trebuie sa fie un proeuropean si un proatlantist, pentru ca acestea sunt interesele nationale vitale. Sigur, asta nu exclude relatia cu Rusia, China, India, dar domiciliul acestei tari este in UE si in NATO. As vrea ca acel pe care il voi desemna pentru functia de premier, dar si cel pe care partidele ii vor propune sa fie o personalitate loiala interesului national, pe care sa il aseze deasupra intereselor de partid si de grup. As vrea ca cel care va deveni premier sa fie un om care a sustinut respectarea deciziilor Constitutiei, a principiilor statului de drept si a principiilor din UE. Valorile europene sa fie un mod de viata pentru politicianul care va dori sa fie premier".

"Sa fie un politician care, aflat in fruntea Guvernului, sa poata prezenta garantii ca in Romania nu se vor mai prezenta derapaje. As vrea sa fie un prim ministru care sa inspire incredere partenerilor europeni si transatlantici".

Foto: Intact Images

Adrian Nastase va sta cu sapte zile mai putin in inchisoare, perioada in care a stat in spital... Fostul deputat Alin Trasculescu a fost eliberat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x