Antena Căutare

Promisiuni electorale / Niciun kilometru de autostrada, in 2010

"Niciun kilometru de autostrada in 2010". Aceasta este declaratia Ministrului Transporturilor si concluzia la care au ajuns autoritatile dupa esecul contractului cu consortiul Vinci-Aktor, care a renuntat la construirea sectorului Comarnic-Brasov. Motivul? Nu sunt bani, spune Ministrul.

"Eu am spus ce am fi putut sa facem daca am fi avut banii necesari. Anul acesta, puteam sa facem 102 km de autostrada. Daca ne-ar fi dat cineva toti banii din lume nu puteam sa facem 150 km. De la 102 in jos facem atatia kilometri de autostrada cati bani am primit de la Parlament", a declarat Berceanu.

Fondurile de care dispune Ministerul Transporturilor in prezent ar permite construirea sectorului Bucuresti-Ploiesti, insa nici acesta nu va fi terminat, in ciuda faptului ca, potrivit ministrului, distanta de la centura Bucurestiului pana la Ploiesti ar fi putut fi terminata intr-un an.

"Aproape toata distanta de la centura Bucurestiului pana la Ploiesti puteam s-o dam gata in acest an daca de la inceputul anului se hotara acest lucru", a spus Berceanu.

Ministru crede ca problema principala, aceea a subfinantarii, ar putea fi rezolvata pe doua cai. Una este reducerea cheltuielilor pentru sectorul bugetar, care in prezent se situaza undeva in jurul cifrei de 9%, iar alta este renegocierea acordului cu FMI pentru a creste deficitul bugetar, iar diferenta de bani sa fie folosita pentru proiecte de infrastructura.

Iliescu: Foarte bine ca n-avem mici de 1 Mai!... PNL isi face guvern din umbra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x