Antena Căutare

Puiu Hasotti: Propunerea lui Laszlo Tokes este "o aberatie antidemocratica"

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a declarat ca propunerea lui Laszlo Tokes cu privire la modificarea legislatiei electorale, pentru introducerea proportionalitatii etnice, este „o aberatie antidemocratica”.

"Eu cred ca propunerea de introducere a principiului proportionalitatii etnice in legislatia electorala este o aberatie antidemocratica. Fiind o aberatie antidemocratica, din punctul meu de vedere, o astfel de propunere nu va putea fi acceptata in legislatia romaneasca. Din cate stiu, nicaieri in Europa in tarile democratice nu exista o astfel de prevedere pentru ca ideea este ca nu trebuie sa existe reprezentari pe principiul de nationalitate, ci doar reprezentari pe principii strict doctrinare, adica liberali, socialisti, populari, ecologisti si asa mai departe", a declarat sambata, Puiu Hasotti.


Hasotti a adaugat ca nici Tokes, dar nici presedintele Traian Basescu, nu au drept de initiativa legislativa. „Nu pot insa sa nu ma gandesc la faptul ca Laszlo Tokes a fost vicepresedinte al Parlamentului European cu sprijinul si cu voturile PDL si probabil din aceasta realitate politica apeleaza la colegul sau de doctrina politica, la Traian Basescu", a completat senatorul liberal.

Laszlo Tokes a solicitat presedintelui roman, Traian Basescu, intr-o scrisoare deschisa, ca principiul proportionalitatii etnice sa fie introdus in legislativa electorala inainte de alegerile din acest an, pentru a fi respectate astfel drepturile comunitatii maghiare din Transilvania.

"In 2012 vor avea loc alegeri locale si parlamentare. Pentru ca in campaniile electorale care ne asteapta reprezentantii partidelor politice sa ofere Romaniei si celor care traiesc aici solutii alternative viabile la problemele lor reale, iar lipsa lor de idei sa nu fie mascata de apucaturi antimaghiare rasunatoare, respectiv ca dreptul fundamental la alegeri democratice si la pluralism politic sa fie respectat si in cadrul comunitatii maghiare, va sugeram, din nou, ca solutie benefica introducerea principiului proportionalitatii etnice, in legislatia electorala care necesita, oricum, modificari", afirma deputatul european in documentul citat, care a fost prezentat public vineri intr-o conferinta de presa la Oradea.

sursa: Antena3

Varujan Vosganian cere DIICOT sa fie audiat in dosarul Romgaz... PSD solicita PDL si UDMR renuntarea la asumarea raspunderii pe Legea Sanatatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x