Antena Căutare

Roberta Anastase a fost revocata din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Valeriu Zgonea, inlocuitor

Roberta Anastase a fost revocata, luni seara, din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor cu 160 de voturi pentru si 1 impotriva. Deputatul PSD Valeriu Zgonea a fost votat drept inlocuitor.

UPDATE 23.00: Valeriu Zgonea este noul presedinte al Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase a declarat, marti seara, ca este de datoria ei sa apere institutia presedintelui Camerei si sa atace la Curtea Constitutionala decizia luata prin vot de deputati.

Comisia juridica a avizat, marti, in absenta reprezentantilor PDL, revocarea din functie a Robertei Anastase, in unanimitate de voturi. Vicepresedintele Comisiei juridice Florin Iordache de la PSD a precizat ca au fost 12 voturi "pentru" din 12.

Deputatii PDL au parasit, marti, sedinta Comisiei juridice in care urma sa se discute despre cererea USL de revocare din functie a Robertei Anastase, dupa ce au solicitat o amanare a lucrarilor comisiei pana miercuri dimineata pentru ca Anastase sa-si formuleze apararea.

Imediat si jurnalistii au fost invitati sa iasa din sala pentru a se da votul in privinta cererii de revocare a Robertei Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, le-a transmis deputatilor din Comisia juridica, printr-un document scris, ca nu cunoaste natura acuzatiilor care i se aduc si le-a solicitat sa-i acorde un termen rezonabil pana miercuri dimineata pentru a-si formula apararea si pentru a consulta stenograma sedintei in care aceasta ar fi incalcat Regulamentul.

Reprezentantii PDL din Comisia juridica au apreciat ca Anastase ar trebui sa fie invitata la sedinta Comisiei si sa-si prezinte apararea.

Roberta Anastase le-a transmis, dupa cateva minute, un raspuns deputatilor din Comisia juridica si a precizat ca intelege sa se desfasoare sedinta Comisiei juridice privind o presupusa incalcare a regulamentului de catre ea.

Parlamentarii UDMR nu au votat, dar au raman in plenul Camerei.

Valeriu Zgonea a fost propus ca inlocuitor al Robertei Anastase. Camera urmeaza sa ia votul pentru acesta.

Citeste si Antena3!

FOTO: Intact Images




Adrian Nastase renunta la cererea de intrerupere a executarii pedepsei... UPDATE! USL vrea sesiune extraordinara, joi si vineri, pentru suspendarea lui Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x