Antena Căutare

Adrian Nastase renunta la cererea de intrerupere a executarii pedepsei

Adrian Nastase renunta la cererea de intrerupere a executarii pedepsei, dupa ce avocatii sai au retras actiunea formulata in instanta. Trecutul de profesor universitar i-ar putea schimba acum destinul. Procurorii DNA au cerut stramutarea dosarului fostului premier la o alta instanta din tara, pe motiv ca Nastase ar fi coordonat lucrarea de doctorat a presedintelui Tribunalului Bucuresti.

Procurorii DNA sustin in motivarea cererii de stramutare a dosarului lui Adrian Nastase de la Tribunalul Bucuresti ca au descoperit, printr-o simpla cautare pe Google, ca presedintele acestei instante, judecatoarea Laura Andrei, si-a facut lucrarea de doctorat sub indrumarea directa a fostului premier.

Nici magistratul care ar trebui sa judece, pe 5 iulie, cererea de intrerupere a executarii pedepsei depusa de avocatii lui Adrian Nastase nu este pe placul procurorilor. Asta pentru ca l-ar fi achitat pe medicul Serban Bradisteanu intr-un dosar in care este cercetat pentru fapte de coruptie. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor decide miercuri daca se va suspenda judecarea cererii prin care Nastase incearca sa obtina trei luni de libertate. Stramutarea efectiva a dosarului se va lua in discutie pe 29 august.

Andrei Nastase a facut marti o scurta vizita la penitenciar. Tatal lui e internat, in continuare, intr-o rezerva cu un singur detinut. Surse judiciare spun ca este vorba de un barbat condamnat pentru furt calificat.

Adrian Nastase a pierdut marti si calitatea de deputat. Comisia Juridica a Camerei Depuitatilor a anuntat ca mandatul sau a ramas vacant.

FOTO: Intact Images

Traian Basescu: "Cer liderilor USL, PC, UNPR si UDMR sa inceteze actiunile impotriva institutiilor statului"... Roberta Anastase a fost revocata din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Valeriu Zgonea, inlocuitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x