Antena Căutare

Romania – Moldova, afacere pe axa portocalie

Inundatiile care s-au abatut in aceasta vara asupra Romaniei si a Republicii Moldova au lasat zeci de localitati in paragina. Sute de case au fost distruse de ape sub privirile neputincioase ale oamenilor, care asistau ingroziti la dezastrul abatut asupra lor.

Nimeni nu se mai putea opune apelor involburate. La scurt timp dupa dezastrul din cele doua state, Guvernul de la Bucuresti a decis sa bage mana in vistieria statului pentru a scoate niste bani cu care sa achizitioneze materiale de constructii pentru a le dona sinistratilor.

Pentru inceput s-au cumparat materiale in valoare de peste 30 de milioane de lei, adica putin peste 7 milioane de euro. O parte din aceste materiale va ajunge la sinistratii din Republica Moldova. Aceasta afacere a venit ca o mana cereasca pentru firmele de constructii care au sponsorizat Partidul Democrat Liberal, condus de premierul Emil Boc.

Toata afacerea a inceput la scurt timp dupa ce ploile s-au oprit, iar apele s-au retras in albiile raurilor. Pentru inceput, Guvernul Romaniei a alocat 30 de milioane de lei pentru achizitionarea unor materiale de constructii necesare la reconstruirea si repararea a 900 de locuinte din satele Nemteni si Leuseni din Raionul Hincesti, din Republica Moldova.

Se pare ca aceasta suma reprezinta o prima transa din ajutorul nerambursabil in valoare de 100 de milioane de euro pe care Romania s-a oferit sa il doneze Republicii Moldova pentru proiecte de infrastructura si unitati de invatamant.

Tot articolul, in Jurnalul National

Problemele Romaniei in viziunea politicienilor: functionarul obez, elefantul si sturionii de Calafat... PDL inventeaza o noua calificare: „ospatarul electric sef“...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x