Sondaj IRES: Uniunea Social Liberala, 60% din preferintele electoratului

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru functia de presedinte al tarii, Crin Antonescu ar obtine 41% dintre voturile alegatorilor, Victor Ponta - 15%, in timp ce Traian Basescu ar avea doar 13%.


In cazul alegerilor parlamentare, cei mai multi romani ar alege PSD - 31,1%, pentru PNL+PC ar opta 26,8%, iar pentru PDL - 18,2%.

Partidul Poporului ar obtine 7,9%, UDMR - 6,8%, iar PRM - 3,6%. PNG s-ar bucura de voturile a 0,5% dintre cei intervievati, iar UNPR de 0,3%. Pentru un alt partid ar vota 4,9% dintre alegatori.

Majoritatea romanilor considera ca in Romania lucrurile merg intr-o directie gresita - 84%, in timp ce 13% sunt de parere ca directia este buna. 2% au raspuns ca ''nu stiu'', iar 1% nu a raspuns.

La intrebarea ''in general sunteti pesimist, optimist sau rezervat cand va ganditi la viitor'', cei mai multi dintre respondenti s-au declarat rezervati - 41%, optimisti se considera 39%, iar pesimisti - 19%. Un procent a raspuns ''nu stiu'', iar tot 1% nu a raspuns.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.111 persoane de 18 ani si peste, eroarea maxima tolerata fiind de plus/ minus 3%. ''Nu votez'', ''Indecis'' si ''Nu raspund'' au fost tratate ca valori lipsa.

sursa:Jurnalul

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri