Antena Căutare

SUA si Marea Britanie saluta Guvernul Ungureanu

Ambasadele Statelor Unite si a Marii Britanii la Bucuresti au felicitat investirea noului Guvern al lui Mihai Razvan Ungureanu.

Daca Ambasada SUA a anuntat, printr-un comunicat, ca "ii felicita pe premierul Ungureanu si pe colegii sai de Cabinet pentru confirmarea primita. Le dorim binele in toate demersurile lor si asteptam continuarea cooperarii fructuoase pe care am avut-o si cu guvernele anterioare", ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, a scris pe blogul misiunii diplomatice ca Mihai Razvan Ungureanu a devenit primul premier al Romaniei absolvent al Universitatii Oxford, "alma mater al premierilor si presedintilor din toata lumea".

"Universitatile Oxford si Cambridge au o traditie indelungata in ceea ce priveste educarea premierilor britanici. William Gladstone, Margaret Thatcher, Tony Blair - cu totii au studiat la Oxford. De fapt, de la primul premier - Robert Walpole - si pana la ultimul - David Cameron -, 41 dintre cei 55 de premieri britanici au studiat la Oxford sau la Cambridge", scrie Harris, adaugand ca in ultimii ani "cele doua universitati de talie mondiala au fost alma mater al premierilor si presedintilor din toata lumea", mentionandu-i pe Indira Gandhi, Benazir Bhutto si Bill Clinton.

"Astazi, un nou nume a fost adaugat acestei liste. Mihai Razvan Ungureanu a devenit primul absolvent de Oxford care devine premier al Romaniei. Felicitari lui si felicitari pentru Oxford, desi ma doare sa spun - eu am fost la Cambridge", a continuat ambasadorul britanic.

Foto: Intactimages

Basescu, dupa juramantul Cabinetului Ungureanu: Ce s-a intamplat azi e continuarea nerostita a discursului din 25 ianuar... Crin Antonescu: Ne batem impotriva regimului Basescu, ne batem pentru oamenii din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x