Antena Căutare

Traian Basescu il da in judecata pe fostul inspector de la Transporturi care l-a acuzat de incedierea unui vas

Presedintele Traian Basescu respinge "afirmatiile acuzatoare" care i-au fost aduse de catre fostul inspector din Ministerul Transporturilor, Stefan Mihut, descriindu-le ca fiind "neadevarate" si anunta printr-un comunicat ca il va da in judecata, "asa cum cere legislatia in vigoare",  "pentru a da ocazia prezentarii de probe in sustinerea celor afirmate", a anuntat Razvan Dumitrescu in emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3.

"Afirmatiile acuzatoare ale domnului Stefan Mihut sunt neadevarate; Dat fiind ca acestea sunt exprimate intr-un cadru public si mediatic, asa cum cere legislatia in vigoare, afirmatiile acuzatoare trebuie insotite de dovezi (conform Articolului 40 din Codul de reglementare a continutului audiovizual)", arata un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"Domnul presedinte Traian Basescu intentioneaza sa depuna o plangere penala in acest sens pentru a da ocazia prezentarii de probe in sustinerea celor afirmate", se mai arata in comunicat.

Un fost inspector din Ministerul Transporturilor, Stefan Mihut, care sustine ca l-a anchetat de presedintele Traian Basescu dupa ce seful statului si-ar fi incendiat vasul Arges, a dezvaluit in editiile anterioare ale emisiunii "Subiectiv" ca actualul sef de stat ar fi responsabil de incident.

Potrivit lui Stefan Mihut, "francezii prezentau date si informatii din care reiesea ca incendiul, petrecut pe 10 septembrie 1981, in aval de Rouen, in dreptul unei rafinarii a companiei Shell, a fost declansat voluntar, de o mana criminala, ca sa acopere, printr-o diversiune de proportii, o infractiune mult mai grava: transport clandestin de armament. (...) Basescu, ca si comandant al petrolierului, era facut responsabil ca blocase inspectia autoritatilor franceze pe vas timp de trei ore. (...) In cele trei ore de blocare a autoritatilor franceze, Basescu a avut timp sa stearga urmele".

Incendiul si seria de deflagratii care au urmat au fost extrem de puternice, iar partea franceza avea indicii ca toate au fost generate de posibila existenta a unor lazi cu munitie.

Acelasi Stefan Mihut sustine ca Traian Basescu, era banuit inca de la sfarsitul 80 de trafic ilegal de armanent, diamante si aur.

Verestoy Attila, cel mai bogat senator al Romaniei. Vezi ce avere are UDMR-istul!... Judecatorii din Romania, "sufocati" de dosare. Ce masuri propune Mona Pivniceru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x