Antena Căutare

Traian Basescu: "Avem potentialul sa trecem cu o oarecare relaxare de perioada de criza"

Traian Basescu a declarat ca neutilizarea fondurilor de la Uniunea Europeana este principalul motiv pentru care tara noastra nu a mai inregistrat crestere economica dupa trimestrul doi. De asemenea, presedintele a precizat ca "niciunii dintre guvernanti nu si-au facut treaba pana la capat" si ca este momentul "sa incetam jocurile politice".

Presedintele Basescu a declarat ca valorificarea sanselor de a avea crestere economica in anul 2013 este o prioritate pentru Roania si, in conditiile in care zona euro se afla in recesiune, situatia economica din tara noastra trebuie privita foarte realist.

"Daca privim ultimele patru trimestre se observa ca Romania a avut trei trimestre cu scadere economica si doar unul cu o crestere de 0,5%", a declarat Traian Basescu. Acesta a prezentat si "cateva motive esentiale" pentru care nu am reusit sa mentinem cresterea economica:

- neutilizarea fondurilor de la Uniunea Europeana

- seceta, care ar fi putut fi compensata cu bani europeni

- reducerea investitiilor; in acest caz, "o lovitura consistenta a fost data prin redistribuirea banilor destinati investitiilor in bugetul de stat", a precizat presedintele

- criza politica

Pentru anul urmator, "marea prioritate este sa mentinem stabilitatea fiscala si sa facem pasul urmator pentru indexarea pensiilor", a declarat presedintele. In ceea ce priveste sitatia economica actuala, Traian Basescu a precizat: "Romania nu este intr-o situatie critica. Romanii au facut sacrificii uriase in 2010 si inca mai sunt urme ale acelor sacrificii si astazi, dar Romania nu este nici in situatia Spaniei, nici in situatia Greciei, nici in situatia Portugaliei, nici in situatia Irlandei. Avem cu ce sa crestem, avem potentialul sa trecem nu cu usurinta, ci cu oarecare relaxare de perioada de criza".

Foto: Intact Images

Aviz favorabil pentru arestarea preventiva a deputatului Alin Trasculescu... Victor Ponta: Traian Basescu ma confunda cu Emil Boc. De guvernare ma ocup eu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x