Antena Căutare

Traian Basescu nu a promulgat Statutul parlamentarilor

Traian Basescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a Statului deputatilor si senatorilor. Presedintele nu a promulgat acest proiect deoarece sustine ca vine in contradictie cu recomandarile din raportul MCV. De asemenea, seful statului a propus ca proiectul sa intre in dezbatere publica.

Presedintele a cerut reexaminarea Statului parlamentarilor mai ales in ceea ce priveste imcompatibilitatile, conflictele de interese si imunitatea alesilor, informeaza Mediafax.

Ambiguitatea legii in determinarea situatiilor in care parlamentarii ar putea fi declarati incompatibili a fost primul motiv invocat de Traian Basescu in cererea de reexaminare trimisa Parlamentului.

De asemenea, seful statului a criticat proiectul deoarece „printre cazurile de incetare a mandatului de deputat sau de senator datorata incompatibilitatii nu este inclusa situatia prin care se constata incompatibilitatea printr-un raport al Agentiei Nationale de Integritate, necontestat de instantele judecatoresti”.

Foto: Intact Images

Top 10 cele mai nebune promisiuni electorale ale politicienilor... USL, la doi ani de activitate. Ponta: Uniunea a reusit sa-si indeplineasca principalul obiectiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x