Antena Căutare

Traian Basescu: Romania risca decredibilizarea daca este politizata dezbaterea privind acordul de uniune fiscala

Traian Basescu a ajuns la Palatul Victoria, pentru discutii cu primul ministru si membrii Executivului. Tema discutiilor este cel mai recent Consiliu European, la care a fost propus un acord interguvernamental de consolidare fiscalã la nivelul UE.


Basescu a afirmat astazi ca dezbaterile din Romania legate de acordul de guvernanta fiscala nu trebuie politizate.

"Consider ca este esential ca toate structurile si partidele cu atributiuni in angajarea acestui acord sa aiba o abordare nepolitica. De aceea, primul obiectiv este depolitizarea dezbaterii pe aceasta tema. Daca Opozitia si Puterea vor politiza dezbaterea riscam decredibilizarea noastra. Vreau sa va previn ca dezbaterile sunt urmarite cu multa atentie in toate capitalele. As vrea ca Romania sa aiba o abordare de genul acelora pe care le-au avut clasa politica si institutiile, au putut atunci cand a fost vorba de integrarea in NATO si UE. Chiar si procesul integrarii in Schengen nu a fost politizat, cu toate reusitele si esecurile sale", a spus Basescu.

Obligatia statelor care adera la acordul interguvernamental este includerea in legislatia nationala angajamentul pentru "buget national echilibrat si in surplus", ceea ce inseamna ca deficitul structurat nu trebuie sa depaseasca 0,5% din PIB.

Presedintele a declarat, in cadrul discutiilor de la Guvern, ca acordul de uniune fiscala nu aduce "nimic nou sub soare", doar introduce anumite parghii pentru respectarea criteriilor fiscale impuse de Uniunea Europeana.

Traian Basescu a aratat ca doreste ca partidele si institutiile cu atributii legate de acest acord sa aiba o atitudine similarp celei din cadrul dezbaterilor privind integrarea Romaniei in UE si NATO.

Traian Basescu: Niciun partid parlamentar nu va impiedica ratificarea "pactului fiscal"... Victor Ponta: "PDL fuge de alegeri. Nu e imposibil sa le amane si in noiembrie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x