Antena Căutare

Traian Basescu: "Solutia coalitiei privind indemnizatia si concediul de maternitate previne deprofesionalizarea si impaca toate optiunile posibile"

Presedintele Traian Basescu a apreciat, miercuri, ca solutia coalitiei privind indemnizatia si concediul pentru cresterea copilului este buna, pentru ca previne deprofesionalizarea si impaca toate optiunile posibile. Declaratia a avut loc in cadrul unei emisiuni televizate la postul national de televiziune.


Basescu a adaugat ca soluta gasita de Guvern impaca toate optiunile posibile, existand o responsabilitate a statului dar si una a mamelor.

Acesta a mai spus ca ii admira pe cei din coalitie pentru cata rabdare au sa o mentina, adaugand ca au fost luate masurile necesare in an de criza si ca este de parere ca alianta va rezista pana in 2012, pentru ca s-a dovedit solida.

"Eu ii admir pe oamenii din coalitie, cata rezistenta au sa o retina. Desi au puncte de vedere diferite, desi aceste puncte au dat uneori impresia unor atitudini nesigure, aceasta coalitie a luat masurile care trebuiau luate intr-un an de criza" a declarat Traian Basescu, la TVR.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, de la Palatul Victoria, ca mamele vor avea posibilitatea sa opteze si pentru un concediu de doi ani pentru ingrijirea copilului, dar cu o indemnizatie maxima plafonata la 1.200 lei.

Astfel, femeile care vor deveni mame de la 1 ianuarie 2011, vor avea posibilitatea de a alege intre cele doua optiuni de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului:

Prima optiune: perioada acordarii indemnizatiei de 1 an, iar cuatumul cuprins intre 600 si 3.400 de lei. De asemenea, concediul va putea fi prelungit pana la 24 de luni, al doilea an fiind neplatit. Prima de 500 de lei pentru reintoarcerea la locul de munca va fi acordata lunar, pana cand copilul va implini 2 ani.

A doua optiune: perioada acordarii indemnizatieie de 2 ani, iar cuantumul cuprins intre 600 si 1.200 de lei.

Parintii vor putea alege doar unul din cele doua pachete, neputand cumula beneficii din ambele.

De asemenea, ordonanta nu se aplica retroactiv, femeile care beneficiaza deja de o indemnizatie nefiind afectate de cea actuala in nici un fel.

Victor Ponta: "Traian Basescu este cel care a instituit minciuna ca politica de stat"... Emil Boc: Am instituit declaratia unica pentru contributii sociale si impozit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x