Antena Căutare

Tunul anului: Triada Boagiu-Udrea-Ariton serveste clientelei politice „Legea PPP“

Ultimele retusuri la normele me­to­dologice ale Legii Partene­ri­a­tului Public Privat urmau sa primeasca acceptul guvernului in sedinta acestuia de ieri, iar astazi triada formata din Anca Boagiu - ministrul Transporturilor, Elena Udrea - ministrul Dezvoltarii si Turismului si Ion Ariton - ministrul Economiei si Comertului urmeaza sa prezinte intr-o conferinta de presa forma finala a acestui act normativ asupra caruia exista mari semne de intrebare din partea investitorilor privati, a avocatilor, a consultantilor, dar si a Comisiei Europene, care va veni special saptamana viitoare la Bucuresti pentru acest subiect.

Un iscusit joc ipocrit s-a dus pe marginea adoptarii acestui act normativ de institutiile statului: pe de o parte Pre­sedintia a retrimis spre reexaminare proiectul catre Parlament, facand obser­vatii pertinente, insa actul normativ fusese initiat de unul dintre oamenii de incredere ai lui Traian Basescu, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, iar pe de alta parte guvernul s-a sfiit pana in ultima clipa sa-si formuleze un punct de vedere oficial pe marginea acestei initia­tive legislative parlamentare, permi­tan­du-le initiatorilor sa o treaca prin Parla­ment intr-o forma care, pe langa faptul ca nemultumeste mediul privat, va greva asupra bugetului de stat intr-o masura extrem de periculoasa.

AmCham: „Pare ca Legea PPP e neconstitutionala"

Legea PPP in forma trecuta prin Parlament asupra careia Presedintia nu se mai poate pronunta si pe care guver­nul o agreeaza tacit a starnit nemul­tumirea Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham), care a adresat o scrisoare institutiilor statului in care pre­cizeaza neregulile grave ale actului normativ.

„Potrivit Constitutiei Roma­niei, bunurile proprietate publica nu pot fi decat concesionate (un asemenea tip de aranjament ar intra sub incidenta OUG 54/2006), inchiriate (nu este cazul, potrivit Legii PPP) sau date in admi­nistrare (numai catre entitati anume desemnate de Constitutie si nu catre cele la care face referire Legea PPP)... "

Tot articolul, in Financiarul

UPDATE: Guvernul a castigat la CCR. Asumarea pe Legea Educatiei merge mai departe... Opozitia, despre apelul lui Basescu: Sa se adreseze echipelor sale de la Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x