Antena Căutare

Udrea: Orban sa isi dea demisia daca nu aduce bani europeni pentru reabilitarea termica

Elena Udrea ii cere demisia ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, in cazul in care acesta nu va reusi sa convinga Comisia Europeana sa distribuie banii necheltuiti de la alte programe catre reabilitarea termica a locuintelor, scrie Mediafax.

"Sunt foarte multe programe la diferite ministere care nu reusesc sa cheltuiasca banii europeni. Banii trebuie cheltuiti pana in 2015 si contractati pana in 2013. Unii n-au ajuns nici macar sa contracteze banii, cu atat mai putin sa ii cheltuiasca. A fost luata decizia ca Romania sa ceara la Comisia Europeana sa ni se permita sa mutam banii de pe anumite programe catre programele unde se cheltuiesc. Un program unde banii s-au cheltuit si care a mers cel mai bine este Programul Operational Regional (POR), prin care faceam reabilitari de drumuri, de spitale, de camine sociale, de infrastructura turistica...", a spus Udrea.

Solutia atragerii banilor catre POR si redistribuirea lor pentru reabilitarea termica a blocurilor este o solutie in contextul in care astfel s-ar creea noi locuri de munca, dincolo de utilitatea lucrarilor in sine.

Foto: Intact Images

Cristian Preda (PDL): UDMR a devenit un fel de U(SL)DMR... Udrea: Marirea salariilor bugetarilor - semnul cel mai clar al revenirii economiei nationale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x