Antena Căutare

Unde se ducea Elena Udrea când a încercat să fugă din țară. A fost prinsă într-o vamă din Bulgaria. Se vrea aducerea ei în țară

Fostul ministru Elena Udrea, dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în Bulgaria. Iată unde voia să fugă.

Unde se ducea Elena Udrea când a încercat să fugă din țară. A fost prinsă într-o vamă din Bulgaria. Se vrea aducerea ei în țară
Unde se ducea Elena Udrea când a încercat să fugă din țară. A fost prinsă într-o vamă din Bulgaria. Se vrea aducerea ei în țară | Hepta

Fostul ministru Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire joi după-amiază, după ce nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă.

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, după ce a încercat să fugă în Grecia

Ulterior, Poliţia de Frontieră a anunţat că Udrea a ieşit din ţară joi dimineaţă, nefiind decisă în cazul ei nicio măsură preventivă.

Citește și: Elena Udrea, imaginea adorabilă cu fiica ei și cu tatăl acesteia. Cât de mare a crescut micuța

"În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România", transmite IGPR.

Ministrul Justiţiei afirmă că aducerea în ţară a Elenei Udrea depinde de instanţa din Bulgaria

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, vineri, că aducerea în ţară a Elenei Udrea depinde acum de instanţa din Bulgaria, dar nu ar trebui să dureze foarte mult. ”Suntem într-o procedură de predare”, a transmis ministrul, precizând în ce condiţii s-ar putea implica Ministerul JUstiţiei în procedură.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat, vineri, că este în derulare ”o procedură de predare” în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, care a fost prinsă în Bulgaria.

Citește și: Ce diferență de vârstă este între Elena Udrea și iubitul ei. Mesajul emoționant pe care ea i l-a transmis iubitului ei de ziua lui

”Totul depinde acum de instanţa bulgară, dar nu va dura foarte mult pentru că avem mandat european de arestare şi există aceea procedură JAI”, a declarat Predoiu.

Acesta a explicat că, dacă autorităţile din Bulgaria vor solicita alte documente, atunci se va implica şi Ministerul Justiţiei.

”Altfel, suntem doar într-o procedură de predare, iar în momentul în care va ajunge în ţară va fi pusă în aplicare decizia instanţei”, a mai declarat ministrul.

Fostul ministru Elena Udrea, dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în Bulgaria.

Elena Udrea, condamnare definitivă în dosarul Gala Bute după ce ICCJ i-a respins contestaţia în anulare

Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute rămâne definitivă după ce ICCJ a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta. Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR. Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după condamnare.

În dosarul ''Gala Bute'', Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 ani închisoare, avocaţii săi invocând decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

"Cu majoritate, respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017", se arată în decizia ICCJ.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x