Antena Căutare

Ungureanu si-a amenintat ministrii cu rata de absorbtie a banilor UE

Premierul Mihai Razvan Ungureanu le-a solicitat ministrilor sa atraga cele 6 miliarde de euro si sa atinga astfel tinta de absorbtie a fondurilor europene pe 2012, facandu-i direct responsabili de acest lucru.

"Va fac responsabili (pe ministri si pe sefii de autoritati de management, n.r.), sa ajungeti la aceasta tinta", a subliniat Ungureanu, in sedinta comitetului interministerial pentru fonduri UE.

De asemenea, premierul a explicat ca "in cazul in care fondurile structurale si de coeziune sunt absorbite 100%, avem o crestere de 1,8 puncte procentuale a PIB pe an. La 80% absorbtie, inseamna 1,5 puncte procentuale pe an, iar in ipoteza cea mai pesimista, 60%, inseamna un plus de 1,2 puncte procentuale pe an. Obiectivul este 100%".

"Absorbim 100% din fondurile structurale si de coeziune politica comuna agricola, avem angajate un plus de 20.200 persoane pe an. Absorbim 60%, angajarea este de 16.600 persoane pe an. In ceea ce priveste impactul brut asupra veniturilor bugetare din contributii de asigurari sociale si impozit pe venitul persoanelor fizice, o absorbtie de 100% inseamna 0,98 miliarde de euro pe an, iar 60% inseamna 0,82 miliarde euro pe an", a continuat Ungureanu.

In acelasi timp, conform premierului, absorbtia in proportie de 100% a fondurilor europene ar insemna o crestere economica medie de 4,4%, in perioada 2014-2020, si, in acelasi timp, reducerea decalajelor fata de statele europene. Astfel PIB-ul pe locuitor ar ajunge in 2020 de 65% din media UE 27, fata de 46% in 2010, a mai spus Ungureanu.

Foto: Intactimages

Udrea: Marirea salariilor bugetarilor - semnul cel mai clar al revenirii economiei nationale... 100 milioane lei pentru alegerile locale, cu 33% mai mult decat in 2008...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x