Antena Căutare

UPDATE! Consultarile de la Cotroceni s-au incheiat. Vezi concluziile politicienilor!

Consultarile dintre presedintele Traian Basescu si reprezentantii partidelor parlamentare au inceput, luni, la Palatul Cotroceni, primii sositi fiind reprezentantii minoritatilor, in frunte cu Varujan Pambuccian.

UPDATE 18.30: Co-presedintele USL si presedintele PC, Daniel Constantin a declarat la incheierea consultarilor de la Cotroceni ca presedintele Traian Basescu a avansat in discutii ideea ca mandatul noului guvern sa fie pana in 2013

UPDATE 17.40 Intalnirea cu delegatia USL s-a incheiat. Uniunea cere alegeri anticipate

UPDATE 17.25: Cristian Diaconescu, presedintele de onoare al UNPR, a declarat in urma consultarilor cu presedintele Traian Basescu de la Cotroceni ca Uniunea sustine actuala Coalitie de guvernamant

UPDATE 17.10 - Grupul minoritatilor nationale propune premier politic

UPDATE 16:50
- Delegatia UDMR a intrat la consultari. Urmeaza, de la ora 17.00, delegatia USL.


UPDATE 16.35 - Presedintele de onoare al UNPR, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat la finalul consultarilor cu seful statului ca UNPR va sustine in continuare actuala coalitie si doreste ca noul Guvern sa isi preia cat mai repede atributiile. Ministrul de Externe nu a precizat daca UNPR ar fi sau nu de acord cu un premier tehnocrat sau independent, spunand ca acesta este atributul presedintelui Traian Basescu.

UPDATE 16.00 - Premierul interimar Catalin Predoiu a anuntat ca va avea o reuniune informala cu mambrii Guvernului, incepand de la ora 17.00, dupa care va sustine declaratii de presa.

UPDATE 15.50 - Consultarile cu minoritatile s-au incheiat fara declaratii oficiale. Liderii UNPR au intrat la discutii cu presedintele, in conditiile in care PC a decis sa se prezinte la ora 17.00 alaturi de PSD si PNL.


Presedintele Traian Basescu ar putea face declaratii la finalul discutiilor cu reprezentantii partidelor politice si grupurilor parlamentare.


Presa nu are acces nici pentru imagini la inceputul discutiilor. Jurnalistii pot ajunge doar la intrarea din curtea interioara a Palatului, astfel incat nu se pot intersecta cu politicienii sositi la consultari.


Programul consultarilor va fi urmatorul:

Orele 15.00 - 15.30 - Grupul parlamentar al minoritatilor nationale;
Orele 15.30 - 16.00 - Partidul Conservator;
Orele 16.00 - 16.30 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei;
Orele 16.30 - 17.00 - Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania;
Orele 17.00 - 17.30 - Partidul National Liberal;
Orele 17.30 - 18.00 - Partidul Social Democrat;
Orele 18.00 - 18.30 - Partidul Democrat Liberal.


''Presedintele a fost anuntat de catre premier cu privire la hotararea domniei sale de a-si depune mandatul. In acest context, presedintele anuleaza consultarile programate cu partidele parlamentare astazi, 6 ianuarie, pe cele doua teme anuntate deja, urmand sa le transmita o noua invitatie la consultari in vederea desemnarii unui candidat la functia de premier'', a precizat Valeriu Turcan, conform Hotnews.


Presedintele Basescu avea programate, astazi, de la ora 12:00, consultari cu liderii USL, iar de la ora 13:00 cu formatiunile din coalitie.

Temele acestor consultari erau perspectivele ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara, precum si dialogul dintre partidele politice si functionarea Parlamentului Romaniei.

PDL vrea un premier tehnocrat dupa demisia lui Boc... Victor Ponta: "Demisia lui Boc este primul pas spre anticipate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x