Antena Căutare

UPDATE! Laurentiu Mironescu, arestat pentru 29 de zile. Alte 28 de persoane implicate in dosar au primit mandate

Laurentiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Mandate de arestare pentru 29 de zile au primit si ceilalti 28 de acuzati in acest caz.

UPDATE 19.45: Mironescu: "Toate functiile de conducere din port, impartite intre PDL si UNPR"

UPDATE 16.05: Sotia lui Laurentiu Mironescu: Procurorii nu au probe suficiente

UPDATE 14.15: Traian Basescu a discutat cu fratele sau despre cazul Mironescu

UPDATE 11.30: Avocatul lui Laurentiu Mironescu, Apostol Armeanu, a declarat intr-o interventie telefonica la Antena 3 ca decizia magistratilor este una "nelegala si netemeinica".


"Lui Mironescu i se retine o infractiune de trafic de influenta fara nici o legatura cu activitatile portuare sau cele de vama. Este vorba despre acel trafic de influenta in legatura cu obtinerea unei sume de bani pentru un post de director pentru un prieten vechi al sau"
, a precizat avocatul.



Laurentiu Mironescu, secretarul general din MAI, a fost demis in urma cu doua zile, din cauza implicarii sale in fraudele din Portul Constanta. Fostul secretar general al MAI a fost ridicat de anchetatori, luni, in jurul orei 13.15, de la locuinta sa din Eforie Sud.

Potrivit unui comunicat DNA, fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu, mai este acuzat ca i-a cerut unuia din suspecti 8.000 de lei pentru ca acesta sa castige o functie de conducere in PDL Constanta.

Mironescu a declarat in fata instantei ca isi dorea un post de conducere in Portul Constanta. El a precizat ca avea o relatie buna cu ministrul Transporturilor Anca Boagiu, dar ca avusese divergente cu Radu Berceanu. In acest context, fostul secretar general al MAI ar fi sustinut ca "totul este lucratura lui Radu Berceanu", potrivit unor avocati citati de Mediafax.

Printre persoanele acuzate in acest caz se numara:

-Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta

-Liviu Adrian Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, in prezent sef al Biroului Vamal Targuri si Expozitii Bucuresti

-Liviu Costel Bratu si Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncti ai sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea

-Adrian Sorin Patrascu, ofiter de politie, comandant al "Grupului de nave" Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera

- inspectori, lucratori, comisionari si intermediari vamali, asociati si administratori ai unor firme.

In plus, instanta a emis mandat de arestare preventiva in lipsa pentru El Haj Ahmad, cetatean libanez, intermediar vamal.



sursa:Antena3

Kelemen Honor: "Inca nu a venit vremea remanierii"... Emil Boc: "In 2012, vom recupera integral pierderile salariale din 2010"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x