Antena Căutare

UPDATE! Motiunea pe noul Cod al Muncii, citita miercuri si votata pe 16 martie

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca parlamentarii opozitiei au depus la Parlament motiunea de cenzura a PSD, PNL si PC pe marginea angajarii raspunderii Guvernului pe legea de modificare a Codului Muncii.

UPDATE: Motiunea de cenzura a Opozitiei, intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate", va fi prezentata miercuri, incepand cu ora 9:30, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca pe 16 martie, de la ora 15:00, sa fie dezbatuta si votata, potrivit deciziei Birourilor Permanente reunite.

Am finalizat textul motiunii pentru ca era important sa vedem ce amendamente a mai admis Guvernul si, practic, cred ca astazi suntem pregatiti s-o depunem. Avem numarul de semnaturi, va fi votata de toti parlamentarii Uniunii Social Liberale, adica PSD si PNL si PC. Ceea ce cred ca este cel mai important, chiar daca se vorbeste mai putin, este faptul ca este prima data cand o motiune de cenzura are si un proiect alternativ", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca opozitia a inregistrat deja la Parlament proiectul de modificare a Codului Muncii, modificari discutate cu patronatele si cu sindicatele.

Intrebat ce sanse are motiunea de cenzura, Ponta a precizat ca pe acest subiect trebuie intrebati colegii parlamentari de la putere.

In ceea ce priveste absenta parlamentarilor opozitiei din plenul Parlamentului la momentul angajarii raspunderii Guvernului, Ponta a invocat refuzul puterii de a avea un dialog cu opozitia si cu restul societatii.

El a adaugat ca nu crede ca premierul ar putea fi schimbat pana la dezbaterea motiunii de cenzura, fiindca acest lucru ar insemna ca angajarea ar ramane fara obiect.

Intrebat daca opozitia va discuta cu parlamentarii UNPR pentru sustinerea motiunii de cenzura, Ponta a mentionat ca 'UNPR inseamna PDL'.

Am lasat oameni, nu mai naivi, ci mai increzatori decat sunt cei de la sindicate, sa incerce sa-i convinga. Ati vazut rezultatul. Cativa au dosare penale, domnul Serban Mihailescu si ceilalti, altii au functii si bani. N-o sa-si dea nici dosarele penale, nici functiile si banii pentru un vot. Sa nu ne facem iluzii, sa fim realisti", a conchis presedintele PSD.

Sursa: Antena3

SPECIAL: Exces de zel pentru Codul lui Boc... Boc: "Motiunea de cenzura pe Codul Muncii nu are nici o sansa sa treaca"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x