Antena Căutare

Boc: "Motiunea de cenzura pe Codul Muncii nu are nici o sansa sa treaca"

Motiunea de cenzura pregatita de Opozitie pentru Codul Muncii nu are nici o sansa sa treaca, considera premierul Emil Boc. Primul-ministru a precizat marti, in Parlament, ca proiectul de modificare a Codului Muncii reprezinta produsul vointei coalitiei de guvernare si intareste puterea oamenilor dornici sa munceasca, nu pe cea a liderilor de sindicat.

"Prezint astazi produsul vointei coalitiei, care corespunde nevoilor tarii de a se crea mai usor locuri de munca. Cu totii avem interesul comun de a avea mai multe locuri de munca, iar partenerii nostri sociali nu vor fi exclusi de la dialog. Codul Muncii nu este insa pentru intarirea puterii sindicatelor, ci a omului care este dornic sa munceasca"


Rugat de jurnalisti sa comenteze motiunea de cenzura pregatita de opozitie, premierul a afirmat ca o astfel de actiune nu este nici prima si nici "ultima" la adresa Guvernului, dar ca nu are sanse sa treaca.

Dupa scurta declaratie de presa data, premierul Boc a impartit flori ziaristelor, cu ocazia zilei de 8 Martie.

Reprezentantii USL au pregatit textul motiunii de cenzura, intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate". Motiunea urmeaza sa fie depusa, dupa ce Guvernul isi va angaja raspunderea.

Guvernul ar putea fi demis in cazul in care o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata. (foto: Intact Images)

sursa:Antena3

UPDATE! Motiunea pe noul Cod al Muncii, citita miercuri si votata pe 16 martie... UPDATE! Guvernul si-a asumat raspunderea pentru noul Cod al Muncii. Boc: "Vrem sa realizam o Romanie competitiva&qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x