Antena Căutare

UPDATE! Ponta: Dupa cum avertizam, PDL fraudeaza alegerile partiale. Vezi rezultatele partiale!

Peste 135.000 de persoane cu drept de vot din judetele Neamt si Maramures sunt asteptate duminica la urne, la alegeri partiale in urma carora vor fi atribuie doua mandate de deputat, potrivit Mediafax.

UPDATE! 19.10 Rezultate partiale ale alegerilor din Colegiul 2 Maramures, estimarea PSD: 33,4% - candidatul USL, 24,17% - candidatul PDL. Rezultate partiale ale alegerilor din Colegiul 6 Neamt, estimarea PDL: 55% - candidatul PDL, 45% - candidatul PSD.

Prezenta la urne la ora 18:00 in Colegiul 2 Maramures a fost de 21,09%. Prezenta la vot pâna la ora 18:00 in Colegiul 6 din judetul Neamt a fost de 48,91%.


UPDATE! 18:15 BEJ Neamt: USL si PDL se reclama reciproc de incalcarea legii electorale

Biroul Electoral Judetean Neamt a primit doua sesizari prin care se reclama incalcari ale legii electorale, conform lui Catalin Chiriac, purtatorul de cuvant al BEJ.

Una dintre ele a fost facuta de PDL Neamt. In aceasta sesizare, candidatul USL este acuzat ca imparte pepeni pentru a fi votat.

Si USL a depus o sesizare la BEJ impotriva sotiei primarului comunei Dragomiresti, pe care o acuza de faptul ca transporta alegatori la sectiile de votare si ii indeamna sa voteze cu un anume candidat.

Conform cifrelor oficiale, circa 41% din alegatorii din Colegiul 6 au votat pana la ora 16:00, in cele 82 de sectii amenajate pentru alegerile parlamentare partiale, conform BEJ Neamt.

UPDATE! 15:48 Liviu Harbuz: In Neamt au loc fraude mari si ignorate



"Depinde de modul si de cat de mult se va frauda azi, nu stim daca vom recunoaste votul. In continuare se fraudeaza votul si institutiile nu fac nimic"

El a precizat ca nimeni nu a luat in seama reclamatiile pe care le-a facut cu privire la autocarele care aduc oameni la vot.

Chiar de dimineata au aparut primele probleme. Astfel, in una dintre comune, unele persoane apareau ca si cum ar fi votat, desi nu ajunsesera inca la sectiile de votare. Potrivit oficialilor, problema a fost rezolvata "din call center".

Pana la pranz, aproximativ 11 la suta din alegatori s-au prezentat la vot in alegerile partiale din judetul Neamt, dintr-un total de aproximativ 54000 de persoane asteptate la urne.

UPDATE! 16:24 Victor Ponta: Dupa cum avertizam, PDL fraudeaza alegerile partiale

"Uitati-va la prezenta la vot din judetele Neamt si Maramures. Este foarte mare, in favoarea colegiului 6 din judetul Neamt. Acolo, actuala putere nu s-a rezumat doar la santajat primarii si la mita electorala. Au apelat inclusiv la turismul electoral. In acest mod este crescuta prezenta la vot."

„Evident ca institutiile abilitate nu fac nimic, pentru ca Gheorghe Stefan stapaneste cu autoritate judetul. Le spun cetatenilor sa iasa la vot, pentru ca ce face acum Gheorghe Stefan, sprijinit de Culita Tarata, nu inseamna decat ca isi plateste, din banii tuturor romanilor, protectia de face a avut parte in afacerile cu energie ale familiei sale. Am vazut chiar la Realitatea Tv ca oamenii sunt adusi cu autobuzele la vot. Institutiile care ar trebui sa vada nu fac nimic. Este trist. Romania este ingenuncheata de PDL. Doar reactia ferma a oamenilor in fata acestui fenomen poate schimba situatia",

UPDATE! 11:00


Peste 135.000 de persoane cu drept de vot din judetele Neamt si Maramures sunt asteptate duminica la urne, la alegeri partiale in urma carora vor fi atribuite doua mandate de deputat.



In judetul Neamt, concureaza in aceste alegeri partiale, din partea PSD, medicul veterinar Liviu Harbuz, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, sustinut de USL. Principalul sau rival este Adrian Radulescu, sustinut de PDL, actual secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

In Maramures, concureaza, din partea PSD, Florin Tataru, sustinut de USL. El o are drept contra-candidata pe Mariana Pop (PDL). In cursa s-au mai inscris alti doi competitori - Mircea Dolha (Partidul Ecologist Roman) si Horsza Felician Emil, reprezentand Partidul Romania Mare.

Votarea va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00. Alegerile partiale se desfasoara intr-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmand a fi declarat castigator.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Afla cum va arata harta politica a lumii in 2025!... Basescu ia in calcul un referendum pentru aderarea la Statele Unite ale Europei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x