Antena Căutare

Utilizatorii de cartelele preplatite, obligati sa-si declare datele?

Deputatul PDL de Iasi Petru Movila va propune, luni, o initiativa legislativa prin care operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa inregistreze datele clientilor pentru cartelele preplatite, anunta Mediafax.

Deputatul sustine necesitatea unui asemenea proiect de lege, dupa ce, anul trecut, peste 90 la suta din apelurile primite la 112 au venit de la utilizatori neidentificati.

De asemenea, Movila afirma ca o serie de infractiuni privind criminalitatea organizata, traficul de persoane sau cel de droguri de mare risc au fost initiate de persoane care foloseau serviciile PrePay. In lipsa unei baze de date privind identitatea utilizatorilor acestia sunt foarte greu de identificat.

Potrivit proiectului de lege propus de deputatul Petru Movila, "furnizorul serviciului de comunicatii electronice are obligatia de a solicita un act de identitate al utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay".

In cazul in care cartelele preplatite sunt achizitionate de o persoana juridica, aceasta va fi obligata sa prezinte furnizorului de servicii de comunicatii un tabel cu datele personale ale utilizatorilor.

Foto: Hepta

SPECIAL! Cablurile subterane ale relatiei politica-televiziune... Deputatul PDL Clement Negrut a demisionat din partid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x