Antena Căutare

Victor Ponta: "Alianta PSD si PNL-PC va avea baza juridica"

PSD si Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC decid sa puna bazele juridice ale unei platforme politice comune, care sa aiba ca scop fundamental elaborarea, adoptarea si implementarea, pana in 2019, a unei agende publice.


"Stiu ca este complicata o apropiere intre doua partide mari ca PSD si PNL, cu istorii si experiente atat de diferite si complicate. Dar, in acelasi timp, refuz sa cred ca doi oameni rationali si bine intentionati nu se pot intelege! Mai ales acum, dupa clarificarea pe zona de dreapta prin formarea ACD (o miscare din care, sincer, cred ca au castigat si PSD, si PNL, si PC, ceea ce e foarte bine). Si refuz sa cred ca doua forte politice atat de importante nu pot gasi o baza comuna care nu doar sa distruga ceva - sistemul pedelist basescian - ci si sa construiasca un nou model de societate, atat de necesar azi pentru Romania"
, scrie Ponta, pe blogul personal.

Cat despre mecanismele de colaborare intre cele doua formatiuni, PSD si ACD, liderul social-democrat noteaza: "in primul rand, PSD si ACD vor desemna candidati comuni pentru alegerile privind functia de presedinte al Consiliului Judetean si de primar al municipiului resedinta de judet. Apoi, PSD si ACD vor avea candidati comuni pentru presedintia Senatului si Camerei Deputatilor, si pentru presedintia comisiilor parlamentare. Mai mult, PSD si ACD vor avea un candidat comun pentru functia de presedinte al Romaniei in persoana care indeplineste cel mai bine asteptarile electoratului si va milita pentru indeplinirea obiectivelor agendei 2019". In acelasi timp, noteaza Ponta, "cele doua formatiuni vor avea un candidat comun pentru functia de prim ministru".

"PSD si ACD vor forma un guvern comun. Structura si componenta guvernului va fi propusa de un grup de lucru coordonat de catre presedintii celor doua formatiuni si va fi aprobat de forurile statutare", mai spune Ponta.

sursa:Jurnalul.ro

Crin Antonescu: "Basescu sa produca in 48 de ore probele privind colaborarea mea cu Securitatea"... Elena Basescu revoltata pe un protestatar: "Lasati-l pe tata in pace ca am venit eu la bilant“...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x