Antena Căutare

Victor Ponta, in Die Presse: "Vreau un presedinte ca in Austria. Guvernarea trebuie lasata executivului"

Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse, ca tabara USL a facut greseli care au dus la pierderea luptei pentru destituirea presedintelui Traian Basescu, adaugand ca de acum doreste sa se concentreze asupra reformelor, in special asupra reformei Constitutiei.

"Desigur ca am facut greseli. Nu sunt perfect. Insa atat timp cat pot trage invataminte de pe urma greselilor mele, exista speranta", a declarat premierul roman, explicand ca intelege ca "viteza desfasurarii evenimentelor a fost ingrijoratoare".

"Ceea ce pentru noi parea logic si legitim, a fost perceput altfel in afara Romaniei. Spre exemplu: am fost criticati pentru ordonantele de urgenta si aceasta critica a fost justificata. Pe de alta parte, guvernul precedent a dat, in 2011, 140 de ordonante de urgenta in total - si nimeni din strainatate nu s-a aratat ingrijorat din aceasta cauza. A fost o greseala ca nu am explicat suficient acest lucru", a subliniat Ponta.

Aratandu-se optimist ca Uniunea Social Liberala va reusi, la alegerile din 9 decembrie, sa obtina majoritatea absoluta in Parlament, Victor Ponta afirma ca 2013 ar fi momentul potrivit pentru demararea unei reforme a Constitutiei. "Unul dintre invatamintele pe care trebuie sa le tragem din recenta criza este aceea ca actuala Constitutie ofera prea putine mijloace pentru solutionarea conflictelor de acest tip".

In acest context, a subliniat Ponta, ar fi de dorit o situatie precum cea din Austria, unde rolul sefului statului, desi ales si el direct de catre populatie, se limiteaza la acela de reprezentare.

"Guvernarea ar trebui lasata in seama Guvernului. Este problematic cand presedintele se amesteca, iar, din acest punct de vedere, Basescu are o personalitate puternica", a completat premierul Victor Ponta.

Sursa: Antena3.ro

Foto: facebook

Daniel Morar: "Dosarele referendumului vor scoate la lumina nume grele"... Codruta Kovesi, surprinsa la terasa in timp ce vorbea despre dosarele referendumului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x