Antena Căutare

Victor Ponta: Romanii cu domiciliul in strainatate ar trebui scosi de pe listele electorale din Romania

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate isi pastreaza dreptul de vot, dar ar trebui scosi din listele electorale din Romania daca traiesc efectiv in alta tara, a declarat premierul Victor Ponta.

"Trebuie sa incepem verificarea situatiei reale a evidentei persoanelor, in special pe cele patru directii care ar putea genera diferente intre listele electorale si realitate. In primul rand, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie sa figureze pe listele din Romania. Ei isi pastreaza dreptul de vot, dar daca locuiesc in strainatate, trebuie scosi din listele electorale din Romania", a spus Ponta intr-o videoconferinta cu prefectii. El a aratat totodata ca trebuie rezolvata si problema unor cetateni decedati care figureaza inca pe liste electorale, precum si situatia persoanelor care nu mai au drept de vot ca urmare a unei condamnari penale definitive si irevocabile sau a unei afectiuni care impiedica exercitarea normala a dreptului de vot.

Un alt caz prezentat de seful Guvernului ca trebuind clarificat este cel al cetatenilor romani care au renuntat la cetatenia romana si nu au astfel dreptul de a vota. "Sunt patru situatii pe care noi le-am identificat, daca sunt si alte situatii specifice, va rog pe dumneavoastra, cei care stiti poate chiar mai bine decat noi, de la Bucuresti, cu ce alte situatii ne mai putem intalni, in care apar pe liste electorale persoane care fie nu mai exista, fie nu mai au drepturile electorale necesare. Ne trezim in situatii dificile si nu avem, de fapt, raspunsul cati cetateni romani mai sunt astazi in Romania", a spus Ponta autoritatilor locale, adaugand ca Registrul Electoral ar fi trebuit demult implementat pentru a fi evitate discutiile actuale.

Consilierii lui Basescu, dati afara de Antonescu de la Cotroceni... Traian Basescu, sefului de la Evidenta Populatiei: "Ati mintit. Nu stiu daca-i bine!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x