Antena Căutare

Victor Ponta: Un presedinte nu are voie sa spuna ce-i vine la gura

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la o emisiune televizata, ca intentia de suspendare din functie a presedintelui este „un semnal foarte clar” si daca seful statului nu-l receptioneaza, USL nu va ezita sa introduca o actiune de suspendare, conform pesurse.ro.

Despre intentia USL de suspendare a presedintelui, Ponta a precizat ca aceasta este legata de declaratia sefului statului, pe care o considera „inadmisibila", despre inghetarea pensiilor si salariilor bugetarilor, indiferent de decizia Curtii Constitutionale.

Un presedinte al Romaniei nu are voie sa faca o astfel de declaratie", a declarat Ponta.

Un semnal foarte clar si, daca domnul Basescu nu-l intelege si nu-l receptioneaza, nu vom ezita absolut deloc sa introducem o actiune de suspendare a domniei sale. Un presedinte nu are voie sa spuna ce-i vine lui la gura sau prin cap in acel moment. Este o dovada de iresponsabilitate. Un presedinte al Romaniei, cand face o declaratie publica, trebuie sa inteleaga care este mesajul. Daca el transmite populatiei: „dom'le, Curtea Constitutionala sau instantele spun ceva, eu nu le respect", ce va intelege cetateanul? Ca nici el nu trebuie sa respecte nicio decizie a instantei. Asta inseamna un stat anarhic. Nu poti sa fii presedinte daca esti iresponsabil", a aratat Victor Ponta.

Liderul social-democrat a mai spus ca existenta banilor pentru majorarea salariilor si a pensiilor reprezinta o problema de optiune politica.

Sefii PSD, PNL si PC au anuntat miercuri ca, in urma declaratiilor facute de seful statului, referitoare la inghetarea pensiilor si salariilor, au solicitat juristilor din partidele lor sa pregateasca pentru luni un raport in care sa fie evaluata posibilitatea declansarii procedurilor de suspendare.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Mircea Geoana despre debarcarea de la Senat: "O fractura de logica"... Ioan Oltean catre femeile din PDL: Plecati din bucatarie, din dormitor si iesiti in fata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x