Antena Căutare

Viorel Hrebenciuc: USL vrea alegeri parlamentare in octombrie

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a estimat ca alegerile parlamentare ar putea avea loc in luna octombrie. Iar varianta este sustinuta si de liderul PNL, Crin Antonescu.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat ca, din punctul sau de vedere, ar fi bine ca parlamentarele sa aiba loc in octombrie, pentru ca, daca ar ramane in noiembrie, noul Guvern ar trebui sa fie votat de Sfantul Nicolae. El a apreciat ca stabilirea datei alegerilor s-ar putea face prin Ordonanta.

"Ultimele alegeri au avut mereu loc la sfarsitul lunii noiembrie si Guvernul s-a constituit tot timpul intre Craciun si Anul Nou, in plina iarna si de data asta ar trebui sa votam, dupa Constitutie, de Sfantul Nicolae. Va dati seama cam ce atmosfera ar fi si ce ar insemna votul. Oricum, este o chestiune la care, la un moment dat, in Romania ar trebui sa ne hotaram, sa stabilim o luna fixa si o data fixa astfel incat sa stim ca in luna octombrie din patru in patru ani, in prima duminica sau a doua, vor avea loc alegeri generale", a declarat Viorel Hrebenciu.

Deputatul PSD a explicat ca in Constitutie se prevede ca finalizarea mandatelor de parlamentari are loc la patru ani. "Intr-adevar, ne tine in loc o intrepretare a Constitutiei pe care sper ca, impreuna, toate partidele, sa o depasim. Aceea cu finalitatea mandatelor la patru ani. Aici este chestiunea, sa interpretam acest la patru ani", a adaugat Hrebenciuc.

Foto: Intactimages

Antonescu, despre Roberta Anastase: Are un grad scazut de cultura politica... Roberta Anastase: Constat o tulburare majora a psihicului doamnei Mariana Campeanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x