Antena Căutare

William Branza (PDL), elogiat si comparat cu Marin Sorescu si Mircea Eliade

Seful organizatiei PDL Diaspora, deputatul William Branza, a fost comparat cu Marin Sorescu si Mircea Eliade. Acest elogiu a avut loc in cadrul galei premiilor TVR International, gala care s-a tranformat sambata seara intr-o tribuna a recunostintei pentru PDL.



"Daca-l raportez pe fostul licean pe care l-am cunoscut in urma cu multi ani la concursurile literare de dramaturgie la omul politic de astazi, am sentimentul unei plinatati si combustii interioare a devenirii."

Asa si-a inceput elogiul profesoara Magda Jianu, cea desemnata sa-i inmaneze lui Branza diploma de recunostinta pentru ce a facut pentru romanii de peste granite. Dar laudele nu s-au oprit aici.

"Ajunsese intr-o perioada scurta de timp liantul si motorul romanilor din strainatate, intervenind in toate momentele de criza ale specificitatii lor, restabilindu-le onoarea, stergandu-le lacrima, aducandu-le aproape umarul personal, initiative legislative si zeci de mii de carti" a mai spus profesoara.

Prezentatorii galei au incercat sa o opreasca pe profesoara din sirul lung de laude, dar fara prea mare succes.

"Spuneti numele...imediat, maresc suspansul. Si cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor, mutatis mutandis, armonia spatiului ocupat de romani in exteriorul granitelor este capodopera lui William Branza".

Deputatul William Branza nu a fost in sala sa se bucure de elogii, dar a transmis un mesaj de multumire inregistrat. Printre premiantii galei TVR International s-au numarat si ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, si primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, un apropiat al lui Traian Basescu . Acesta a primit premiul pentru omul politic al anului.

Sursa: Antena3

Elena Udrea: "Majoritatea celor care detin functii de decizie nu isi asuma niciun risc"... Decizie: Guvernul isi asuma raspunderea pentru comasarea alegerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x